Το κενό του Ρόμπερτσον, οι τρεις πειραματισμοί του Κλοπ και η ευκαιρία του Τσιμίκα

Κώστας Τσιμίκας

i

©Photo by Will Palmer/Sportsphoto/Allstar via Getty Images/Ideal Images

Το κενό του Ρόμπερτσον, οι τρεις πειραματισμοί του Κλοπ και η ευκαιρία του Τσιμίκα

Κώστας Τόπας 08:48 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 21.10.2023

Τα τρία σενάρια που έχει στο μυαλό του ο Γιούργκεν Κλοπ για τον αγώνα με την Έβερτον, μετά τον τραυματισμό του Άντι Ρόμπερτσον.

Ο Άντι Ρόμπερτσον στάθηκε άτυχος στάθηκε, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ανάμεσα στην Ισπανία και τη Σκωτία, για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024. Ο Σκωτσέζος μπακ σε μια βαθιά μπαλιά πήδηξε με τον Σιμόν για να διεκδικήσει τη μπάλα με τον Ισπανό γκολκίπερ να πέφτει με δύναμη πάνω του και να τον ρίχνει άσχημα στο έδαφος. Αμέσως μετά την πτώση του, ο Ρόμπερτσον έπιασε τον αριστερό του ώμο και έδειξε να μην μπορεί να συνεχίσει και έγινε αλλαγή με τον Πέτερσον να μπαίνει στη θέση του.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο Άντι Ρόμπερτσον θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Ο Σκωτσέζος μπακ θα απουσιάσει από την αγωνιστική δράση για περίπου τρεις μήνες, με τον Γερμανό τεχνικό να καλείται να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας της ομάδας του.

Η ώρα του Τσιμίκα

Το Σάββατο (21/10, 14:30) η Λίβερπουλ υποδέχεται στο «Άνφιλντ» την Έβερτον για την 9η αγωνιστική της Premier League. Ίσως το πιο αναμενόμενο, μετά τον τραυματισμό του Ρόμπερτσον είναι ο Γιούργκεν Κλοπ να δώσει φανέλα βασικού στον Κώστα Τσιμίκα. Ο 27χρονος Έλληνας διεθνής μπακ βρίσκεται σε πολύ καλό φόρμα και ενώ πρόσφατα έδωσε και ασίστ με τα «γαλανόλευκα» απέναντι στην Ιρλανδία.

Η τριάδα με στόπερ

Το δεύτερο σενάριο, όσον αφορά τη βασική ενδεκάδα κόντρα στην Έβερτον και την αντικατάσταση του Άντι Ρόμπερτσον, είναι ο Γιούργκεν Κλοπ να επιλέξει τριάδα στην άμυνα. Είναι σπάνιο ο Γερμανός προπονητής να αλλάξει όλο του το σχήμα αλλά η απουσία του Ρόμπερτσον θα μπορούσε να τον αναγκάσει να πειραματιστεί. Σε αυτό το σχηματισμό, οι Αλεξάντερ-Άρνολντ και Τσιμίκας θα λειτουργήσουν ως ακραία μπακ, ενώ ο Ιμπραΐμα Κονάτε θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας για περισσότερη ενίσχυση στα μετόπισθεν.

Το μοναδικό σενάριο χωρίς Τσιμίκα

Το τρίτο και τελευταίο σενάριο είναι ο Γιούργκεν Κλοπ να δώσει φανέλα βασικού στον Κέρτις Τζόουνς και να τον χρησιμοποιήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Τζόουνς τοποθετήθηκε στη θέση του δεξιού μπακ όταν η Λίβερπουλ αντιμετώπισε τη Λέστερ στο Καραμπάο. Η μετακίνηση του Τζόουνς σε μπακ θα μπορούσε να επιτρέψει στον καλοκαιρινό απόκτημα Ράιαν Γκράβενμπερτς να ξεκινήσει στη μεσαία γραμμή.