Η Τσίβας ανακοίνωσε την επιστροφή του Τσιτσαρίτο

Επιστροφή στο Μεξικό για τον Τσιτσαρίτο

i

© Chivas

Η Τσίβας ανακοίνωσε την επιστροφή του Τσιτσαρίτο

Πάνος Κορομηλάς • 12:49 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Στο Μεξικό επιστρέφει ο Τσιτσαρίτο για λογαριασμό της Τσίβας, μετά από 13 χρόνια περιπλάνησης σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Επιστροφή στο σπίτι για τον Χαβιέρ Ερνάντες, ο οποίος ανακοίνωσε την ένταξη του στην Τσίβας. Γέννημα - θρέμμα της Γουαδαλαχάρα, ο Τσιτσαρίτο γυρίζει στην ομάδα που ανδρώθηκε για να γράψει τα τελευταία κεφάλαια της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο Μεξικανός φορ ήρθε στην Ευρώπη το 2010, αναγκάζοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πληρώσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Με τους «κόκκινους διαβόλους» μέτρησε 157 συμμετοχές με 59 γκολ και 20 ασίστ. Πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα Αγγλίας και ένα αγγλικό Super Cup, βάζοντας ένα σημαντικό «λιθαράκι» σε αυτά τα επιτεύγματα.

Ακολούθησε ο δανεισμός στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2015, με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μετά την επιστροφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερ Λεβερκούζεν κινήθηκε για την απόκτησή του προσφέροντας 12 εκατομμύρια ευρώ. Με τις «ασπιρίνες» κατέγραψε 76 συμμετοχές με 39 γκολ, σε δύο πολύ αποδοτικές σεζόν.

Έτσι, «κέρδισε» το εισιτήριο της επιστροφής στην Premier League για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ. Τα πράγματα εκεί δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τον ίδιο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ξανά μετά από δύο χρόνια για την Σεβίλλη

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ως τώρα ήταν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι. Στο MLS βρήκε πάλι τον καλό του εαυτό, παρέμεινε για τέσσερα χρόνια και πέτυχε 39 τέρματα σε 83 εμφανίσεις. 

Ακόμη, έχει μια πολύ αξιόλογη πορεία στην εθνική ομάδα του Μεξικό. Είναι πρώτος σκόρερ με 52 γκολ σε 109 εμφανίσεις και ήταν παρών σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, το 2010, το 2014 και το 2018. Μάλιστα είναι ο ένας από τους τρεις Μεξικανούς που έχουν καταφέρει να σκοράρουν σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, μετά τους Κουατεμόκ Μπλάνκο και Ράφα Μάρκεζ.

Η επιστροφή του στην Τσίβας ανακοινώθηκε επίσημα, με τον ίδιο να δηλώνει ενθουσιασμένος: 

«Το σπίτι μου, η οικογένεια μου, η ομάδα μου, τα πάντα μου» έγραψε χαρακτηριστικά στο μήνυμα του στο Instagram, με αφορμή την επιστροφή του.