Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει ούτε με... υπηρεσιακούς στόπερ - Ο Μπερνάρ «ξεκλείδωσε» την ΤΣΣΚΑ για το 1-0

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Καλοσκάμη / Intime

i

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Καλοσκάμη / Intime

Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει ούτε με... υπηρεσιακούς στόπερ - Ο Μπερνάρ «ξεκλείδωσε» την ΤΣΣΚΑ για το 1-0

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:51 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 05.07.2023

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στα φιλικά παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους, επικρατώντας 1-0 της ΤΣΣΚΑ 1948 με γκολ του Καλοσκάμη. Δεν εντυπωσίασαν οι «πράσινοι» του Γιοβάνοβιτς αλλά είχαν τον έλεγχο και τις φάσεις για να νικήσουν.

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσιασέ στο δεύτερο συνεχόμενο φιλικό του σε ένα 24ωρο, όμως έχει αποκτήσει στιβαρότητα, δεν κινδύνευσε σοβαρά παρότι είχε νεανικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και επικράτησε 1-0 της ΤΣΣΚΑ 1948. Μία νίκη που επιτεύχθηκε χάρη σε γκολ του Καλοσκάμη, μετά από μία ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπερνάρ.

Η ΤΣΣΚΑ 1948 είναι σαφώς πιο δυνατή από την Πετρολούλ και τη Ρογκάσκα. Οπότε η αντίσταση που συνάντησε ο Παναθηναϊκός ήταν μεγαλύτερη και τα συμπεράσματα έχουν πιο μεγάλη σημασία. Επιπλέον, ο βαθμός ετοιμότητας της βουλγαρικής ομάδας είναι αυξημένος. Γιατί έχει άλλο ένα φιλικό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στις 9 Ιουλίου και το Σάββατο 15/7, η ΤΣΣΑ 1948 φιλοξενείται από τη Λέφσκι Σόφιας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Βουλγαρίας.

Σαφώς, η απόδοση του Παναθηναϊκού απέχει παρασάγγες από το να χαρακτηριστεί εντυπωσιακή. Όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανασταλτική λειτουργία ήταν στιβαρή και η ενδεκάδα είχε συνοχή, παρότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τον Σιδερά και τον Φικάι. Δύο παίκτες που μοιάζει απίθανο να συνυπάρξουν σε επίσημο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, ενέπνεεαν εμπιστοσύνη, απέναντι σε ποιοτικούς επιθετικούς και ο Παναθηναϊκός δεν ταλανίστηκε από αστάθεια.

Το βασικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός συνηθίζει να νικάει, υπό οποιοσδήποτε συνθήκες. Το νικηφόρο σερί δεν έχει πρακτική αξία, αλλά είναι ωφέλιμο οι παίκτες να… εθίζονται στις νίκες και όχι στις ήττες και τις ισοπαλίες. Επιπλέον, το Τριφύλλι ξεπερνάει τα προβλήματα και έχει αφομοιώσει τις αρχές του Γιοβάνοβιτς, ανεξαρτήτως των προσώπων.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΒΑΝ

Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Λοντίγκιν υπερασπίστηκε την εστία, οι Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Φικάι, Χουάνκαρ έπαιξαν στην τετράδα της άμυνας, οι Ρούμπεν και Κλάινχαϊσλερ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Μπερνάρ ο επιτελικός μέσος, οι Μαντσίνι και Καλοσκάμης οι δύο εξτρέμ και ο Σπόραρ ο «φουνταριστός».

ΤΡΟΜΟΣ ΜΕ ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΣΚΑΜΗ

Στόπερ χρειάζεται ο Παναθηναϊκός γιατί έχει μόνο τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον, με τον Γιοβάνοβιτς να ελπίζει να μην τραυματιστεί κάποιος από τους δύο. Πάντως, ο Ολλανδός τρόμαξε τον Σέρβο προπονητή, αφού στο 14’ υπέστη μυϊκό τραματισμό και αποχώρησε, αφήνοντας τη θέση του στον Σιδερά.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δυνατά μαρκαρίσματα, αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και γκρίνια προς τον διαιτητή, ο οποίος δεν σφύριζε εύκολα. Με αποτέλεσμα οι επικίνδυνες φάσεις για τους γκολκίπερ να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μία κεφαλιά του θηριώδους Χέλιτον στο 21’ που κατέληξε άουτ, ένα σκαστό σουτ του Μπερνάρ στο 24’ με την ίδια κατάληξη και μία εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα, που την μπλόκαρε με άνεση ο Λοντίγκιν στο 31’. Μέχρι που ανέλαβε δράση ο Μπερνάρ στο 38’...

Παναθηναϊκός: Η υπόσχεση του Τζούρισιτς για περισσότερη «μαγεία» στο χορτάρι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:00 - 05.07.2023

Παναθηναϊκός: Η υπόσχεση του Τζούρισιτς για περισσότερη «μαγεία» στο χορτάρι

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς μίλησε για τον αντίκτυπο που προκάλεσε η απόδοση του στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Πετρολούλ και τόνισε πως θα είναι πανέτοιμος στις ευρωπαϊκές μάχες με τη Ντνίπρο.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός άδειασε με εξαιρετική ντρίμπλα τον Ραπνουίλ από δεξιά, σέντραρε και στο δεύτερο δοκάρι ο αφύλακτος Καλοσκάμης σκόραρε με κεφαλιά προ κενής εστίας. Ήταν μία ενέργεια κλάσης από τον Μπερνάρ, σαν αυτές που περιμένει από αυτόν φέτος ο Παναθηναϊκός. 

Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από τις πολλές αλλαγές που προχώρησαν σταδιακά οι δύο προπονητές και μοιραία, οι αναπληρωματικοί τερματοφύλακες πέρασαν εύκολο απόγευμα. Μόνο ο Ξενόπουλος αγχώθηκε στο 73’, όταν η κεφαλιά του Πίσεβιτς από το ημικύκλιο πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Ο Γιοβάνοβιτς δοκίμασε για ένα τέταρτο και το δίδυμο των Τζούρισιτς και Μπερνάρ. Ο Σέρβος έπαιξε στο «10» και ο Βραζιλιάνος ως αριστερός εξτρέμ, ωστόσο δεν μπόρεσαν, λόγω και της μορφής που είχε το ματς, να συνδυαστούν. Πάντως, είναι ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έχει να προδοκά πολλά για το μέλλον, με τη βοήθεια και των άλλων ποιοτικών μεσοεπιθετικών που διαθέτει φέτος στο ρόστερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν (46’ Ξενόπουλος), Βαγιαννίδης (60’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (18’ Σιδεράς, 79’ Μάγκνουσον), Φικάι (73’ Κάτρης), Χουάνκαρ (73’ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν (73’ Τσόκαϊ), Κλάινχαϊσλερ (79’ Φρόκου), Μπερνάρ (60’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (60’ Καμπετσής), Καλοσκάμης (46’ Τζούρισιτς), Σπόραρ (73’ Μπιλάλ).

ΤΣΣΚΑ 1948: Ναούμοφ (69’ Γκάνεφ), Γκουρίστα (69’ Οράσεφ), Πετρόφ (69’ Τσόνκοφ), Χέλιτον Ντος Σάντος (69’ Κιρίλοφ), Ραπνουίλ (65’ Πίσεβιτς), Τσότσεφ (69’ Στόιτσκοφ), Τσένοφ (69’ Τόνεφ), Καραγκαρέν (69’ Ενγκουίντα), Βούτοφ (65’ Ουμαρμπάεφ), Ολιβέιρα Ντος Σάντος (69’ Βιγιάτσκι), Γιόσκοφ (69’ Ρούσεφ).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

  • Τέλος παιχνιδιού.
  • 73' Αγγίζει την ισοφάριση η ΤΣΣΚΑ, η κεφαλιά του Πίσκεβιτς πέρασε μόλις άουτ.
  • 73' Νέες αλλαγές για τον Παναθηναϊκό, οι Μπιλάλ, Τσόκαϊ, Μλαντένοβιτς και Κάτρης, αντί των Ρούμπεν, Σπόραρ, Χουάνκαρ και Φικάι.
  • 69' Αλλάζει όλη η ενδεκάδα της ΤΣΣΚΑ και μπαίνουν οι Οράσεφ, Τσόνκοφ, Γκάνεφ, Κιρίλοφ, Στόιτσκοφ, Τόνεφ, Ενγκουίντα, Βιγιάτσκι, Ρούσεφ.
  • 65' Αλλαγές για την ΤΣΣΚΑ 1948. Βγαίνουν οι Βούτεφ και Ραπνουίλ, μπαίνουν οι Πίσεβιτς και Ουρμπάεβ.
  • 61' Τριπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Οι Αϊτόρ, Κώτσιρας και Καμπετσής στις θέσεις των Μπερνάρ, Μαντσίνι και Βαγιαννίδη.

46' Ο Τζούρισιτς πήρε τη θέση του Καλοσκάμη. Ο Σέρβος θα παίξει στον «άξονα» και ο Μπερνάρ ως αριστερός εξτρέμ.

  • Διάταση στον οπίσθιο μηριαίο είναι η εκτίμηση για τον Σένκεφελντ, ο οποίος θα μείνει εκτός προπονήσεων για δύο ημέρες.
  • 46' Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο.
  • Δείτε το γκολ που σκόραρε ο Καλοσκάμης.
  • Η πρώτη ενημέρωση για τον Σένκεφελντ είναι καθησυχαστική, αφού ο Ολλανδός αντικαταστάθηκε προληπτικά.
  • 45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
  • 38' ΤΟ 0-1 Ο Μπερνάρ άδειασε τον αντίπαλο του με περίτεχνη ενέργεια και σέντραρε παράλληλα από δεξιά, με τον Καλοσκάμη στο δεύτερο δοκάρι να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα.
  • 33' Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ από μακριά, ο Λοντίγκιν μπλόκαρε.
  • 24' Σκαστό σουτ του Μπερνάρ, η μπάλα πέρασε άουτ.
  • 21' Ο Βούτοφ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χέλιτον έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει άουτ.
  • 14' Ο Σένκεφελντ αποχωρεί με μυϊκό τραυματισμό και ο Σιδεράς θα πάρει τη θέση του.
  • 8' Ο Ρούμπεν είχε έναν διαπληκτισμό με τον Βούτοφ, που προκάλεσε μία συγκέντρωση παικτών των δύο ομάδων, για να λύσουν την παρεξήγηση. 
  • Αρχηγός της ΤΣΣΚΑ 1948 είναι ο Ιβαΐλο Τσότσεφ, ο οποίος έχει αναφερθεί ως μεταγραφικός στόχος του ΠαναθηνΑϊκού. 
  • 1' Αρχίζει το παιχνίδι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Φικάι, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κλάινχαϊσλερ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Καλοσκάμης, Σπόραρ.

 ΤΣΣΚΑ 1948: Ναούμοφ, Γκουρίστα, Πετρόφ, Χέλιτον Ντος Σάντος, Ραπνουίλ, Τσότσεφ, Τσένοφ, Καραγκαρέν, Βούτοφ, Ολιβέιρα Ντος Σάντος, Γιόσκοφ.