Τζέιμς Μίλνερ, ο ΛεΜπρόν της Premier League: Εχει παίξει με τους μισούς παίκτες της διοργάνωσης!

Τζέιμς Μίλνερ

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Τζέιμς Μίλνερ, ο ΛεΜπρόν της Premier League: Εχει παίξει με τους μισούς παίκτες της διοργάνωσης!

Κώστας Τόπας 13:44 - 21.01.2024

Στα 38 του χρόνια ο Τζέιμς Μίλνερ συνεχίζει να γράφει ιστορία στα γήπεδα της Premier League. Εχει παίξει με τους μισούς παίκτες της διοργάνωσης, έχει φτάσει τις 632 συμμετοχές στο κορυφαίο επίπεδο της Αγγλίας και τα επιτεύγματα του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τον... ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Στα 39 του, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς γράφει την δική του μπασκετική ιστορία. Στην 21η του σεζόν στο NBA, ο «King James», κάτοχος του ρεκόρ για πόντους (39.615) στη διοργάνωσης και νικητής τεσσάρων δαχτυλιδιών, έχει ήδη αντιμετωπίσει το 35% όλων των παικτών που έχουν πατήσει παρκέ στο NBA. Υπερανθρώπινα νούμερα μακροζωίας που έχουν το «ίχνος» τους στην Premier League στη φιγούρα του Τζέιμς Μίλνερ.

Έχοντας μόλις κλείσει τα 38, ο Άγγλος μέσος της Μπράιτον έχει περάσει το 48% (!) όλων των ποδοσφαιριστών που έχουν παίξει στην Premier League από την επανίδρυσή της το 1992 . Σε όλα τα 632 παιχνίδια του στη διοργάνωση, ο Μίλνερ έχει αντιμετωπίσει 2.277 από τους 4.776 παίκτες που έχουν παίξει στην Premier League. Ένα ορόσημο για έναν ποδοσφαιριστή που έπαιξε τις τελευταίες 22 σεζόν της διοργάνωσης από τότε που έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών και 309 ημερών για τη Λιντς τον Νοέμβριο του 2002. Στη συνέχεια, ο Μίλνερ σίγουρα έκλινε προς το ποδόσφαιρο αφού διέπρεψε στο κρίκετ και τον στίβο στο τα νιάτα του, για να γράψει έπειτα από μια ποδοσφαιρική ιστορία.

«Το κλειδί είναι να κάνεις ό,τι μπορείς και να συγκεντρωθείς στο ποδόσφαιρο εντός και εκτός γηπέδου. Πρέπει να εκμεταλλευτείς την προπόνηση, τις εγκαταστάσεις πρώτης κατηγορίας που έχουμε όταν είμαστε νέοι, τους φυσιοθεραπευτές... Αλλά το πιο σημαντικό Το θέμα είναι να έχεις αυτή τη δυναμική και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις», ομολόγησε ο Μίλνερ. Το ταξίδι του ξεκίνησε στο Έλαντ Ρόουντ (2002-04) και τον οδήγησε στη Νιούκαστλ (2004-08), στην Άστον Βίλα (2005-06 και 2008-10), στη Μάντσεστερ Σίτι (2011-15), στη Λίβερπουλ (2015-2023) και τώρα στη νότια Αγγλία μετά την προσγείωση το περασμένο καλοκαίρι στο Μπράιτον.

Έξι σύλλογοι στην Premier League κατά τη διάρκεια μιας καριέρας στην οποία τον έχουν διευθύνει 22 διαφορετικοί προπονητές. Ο Μίλνερ είναι πρότυπο. Το πώς προετοιμάζεται κάθε μέρα για να είναι στο 100% είναι εξαιρετικό. Η μεγαλύτερη απήχησή του είναι στο γήπεδο, αλλά εκτός αυτού ήταν υπεύθυνος για την επίλυση ζητημάτων που δεν έφτασαν στο γραφείο μου χάρη σε αυτόν. Εκείνη καθιέρωσε τους κανόνες και τα πρότυπα και φρόντισε να τα συμμορφωθούν όλοι», εξήγησε ο Κλοπ με τον οποίο κέρδισε μια Premier League, ένα Champions League κι έως και επτά από τα 12 τρόπαια που ο 61 φορές διεθνής Άγγλος σήκωσε στην καριέρα του.

Ένας παίκτης πολλαπλών χρήσεων που έχει θολώσει τους κανόνες μακροζωίας της Premier League. Μόνο ο Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), με τον οποίο είναι επίσης ο δεύτερος παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία της διοργάνωσης, έχει περάσει 22 συνεχόμενες σεζόν στη νέα Premier League. Και ο αριθμός των μονομαχιών που μοιράζεται με τον Ουαλό (632) θα τον ξεπεράσει σύντομα. «Είναι μεγάλος αριθμός. Μου αρέσει ακόμα να συνεχίζω να παίζω», σημείωσε ο Μίλνερ. Απέχει ακόμα από το ρεκόρ του Γκάρεθ Μπάρι (653), αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

«Πιστεύω ότι ο Μίλνερ μπορεί να παίξει μέχρι τα 40 του γιατί σωματικά δεν έχει κανένα πρόβλημα και εξακολουθεί να έχει πάθος. Όταν τον βλέπω στο γήπεδο ή σε αγώνες, ξεχνάω την ηλικία του», είπε ο Ντε Τσέρμπι. Το ρεκόρ του Σέρινγκχαμ (ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην ιστορία της Premier League με 40 χρόνια και 272 ημέρες) είναι εκεί. Ο Μίλνερ μπορεί να κάνει τα πάντα για να το ξεπεράσει κι αυτό.