Τζέκο: «Εντυπωσιακό το 6-1 του Ολυμπιακού, 50-50 οι πιθανότητες πρόκρισης»

Έντιν Τζέκο

i

© PrtScr

Τζέκο: «Εντυπωσιακό το 6-1 του Ολυμπιακού, 50-50 οι πιθανότητες πρόκρισης»

Πάνος Κορομηλάς 18:32 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 15.03.2024

Η σταρ της Φενέρμπαχτσε, Έντιν Τζέκο, μίλησε σε τουρκικά ΜΜΕ ενόψει της διπλής μονομαχίας με τον Ολυμπιακό, για τη φάση των «8» του Conference League.

Η Φενέρμπαχτσε θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού, με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Οι Τούρκοι διαθέτουν ένα ισχυρό σύνολο, με το όνομα του Βόσνιου επιθετικού, Έντιν Τζέκο να ξεχωρίζει.

Μπορεί να βρίσκεται στο 37ο έτος της ηλικίας του, όμως ο δυνατός σέντερ φορ, διαθέτει τόσο την εμπειρία, όσο και την εκτελεστική δεινότητα, που μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του. Εντάχθηκε στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης το περασμένο καλοκαίρι και τη φετινή σεζόν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο απολογισμός του περιλαμβάνει 22 γκολ και εννέα ασίστ σε 36 εμφανίσεις ως τώρα και μαρτυρά πως πρόκειται για την κύρια επιθετική απειλή της ομάδας του Ισμαήλ Καρτάλ.

Μιλώντας σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ο Έντιν Τζέκο έκανε ένα πρώτο σχόλιο για το «ζευγάρωμα» με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως εντυπωσιάστηκε από την επική ανατροπή των πειραιωτών απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζέκο:

Για τον Ολυμπιακό: «Παρακολουθήσαμε τον δεύτερο αγώνα του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ που έπαιξε χθες ο Ολυμπιακός. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Πρέπει να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Κέρδισαν 6-1, αλλά νομίζω ότι οι πιθανότητες τους είναι 50-50 στον αγώνα τους εναντίον μας. Γιατί κάθε ομάδα σε αυτό το επίπεδο είναι καλή, οπότε βλέπω ίσες τις πιθανότητες.

Για το αν αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός πως έχουν τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους: «Δεν ξέρω, γιατί στο σημερινό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει πλεονέκτημα για τα εκτός έδρας γκολ. Φυσικά, υπάρχουν θετικά στο να παίζεις το δεύτερο ματς εντός έδρας. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω πως είναι εκατό τοις εκατό πλεονέκτημα, γιατί για παράδειγμα στον τελευταίο γύρο μας κέρδισε η Ουνιόν. Όπως είδαμε στο ματς του Σεν-Ζιλουάζ, κερδίσαμε εκτός έδρας και χάσαμε εντός έδρας. Φυσικά, το σημαντικό θα είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο ματς που θα παίξουμε στην Αθήνα».

Τιμωρία από την UEFA στη Φενέρμπαχτσε - Χωρίς τους οπαδούς της στο «Γ. Καραϊσκάκης»
CONFERENCE LEAGUE

17:07 - 15.03.2024

Τιμωρία από την UEFA στη Φενέρμπαχτσε - Χωρίς τους οπαδούς της στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Η Φενέρμπαχτσε θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χωρίς τους οπαδούς της, καθώς η UEFA της επέβαλε εκτός έδρας αποκλεισμό τριών αγώνων λόγω επεισοδίων κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στο Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται, πως η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα ακολουθήσει ο επαναληπτικός της Κωνσταντινούπολης, μια εβδομάδα αργότερα.