Ο Τζέραρντ συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αλ Ιτιφάκ

Ο Στίβεν Τζέραρντ με κασκόλ της Αλ Ιτιφάκ

Ο Τζέραρντ συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Αλ Ιτιφάκ

Στέλιος Βαρδάκης • 22:52 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:27 - 18.01.2024

Σε διετή επέκταση του συμβολαίου του με την Αλ Ιτιφάκ φαίνεται να συμφώνησε ο Στίβεν Τζέραρντ, οποίος αναμένεται να είναι κάτοικος Σαουδικής Αραβίας μέχρι το 2027.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Στίβεν Τζέραρντ (το όνομα του οποίου ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό) έγινε κάτοικος Σαουδικής Αραβίας καθώς ανέλαβε ως προπονητής την Αλ Ιτιφάκ, υπογράφοντας συμβόλαιο έως το 2025.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Athletic, ο Τζέραρντ έχει δεχθεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Σαουδάραβες για επιπλέον δύο χρόνια, έως το 2027. 

Η διοίκηση της Αλ Ιτιφάκ φέρεται να έχει έχει δώσει εγγυήσεις στον 43χρονο κόουτς πως θα του παρέχει τα χρήματα, ώστε να ενισχύσει την ομάδα με μεταγραφές και να υπογράψει παίκτες υψηλού επιπέδου και να αναπτύξει τον σύλλογο. Στόχος της ομάδας είναι να ανέβει βαθμολογικά και να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια

Οπαδός του ποδοσφαίρου έχει μία συλλογή συνολικής αξίας 100.000 λιρών, συμπεριλαμβανομένης της φανέλας του Λιονέλ Μέσι
PREMIER LEAGUE

17:39 - 18.01.2024

Οπαδός του ποδοσφαίρου έχει μία συλλογή συνολικής αξίας 100.000 λιρών, συμπεριλαμβανομένης της φανέλας του Λιονέλ Μέσι

Ένας οπαδός της Γουέστ Χαμ, Μάρτιν Χομπς, έχει μία τρομερή ποδοσφαιρική συλλογή συνολικής αξίας 100.000 λιρών που συμπεριλαμβάνει υπογεγραμμένες φανέλες και όχι μόνο και έχει καταφέρει να το κάνει επάγγελμα.

Πάντως, η ομάδα του Τζέραρντ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση της βαθμολογίας της Saudi Pro League και τρέχει ένα αρνητικό σερί αποτελεσμάτων, καθώς δεν έχει κερδίσει σε 8 συνεχόμενα παιχνίδια. Το γεγονός πάντως ότι η ομάδα δεν διανύει την καλύτερή της φόρμα δεν αποτελεί πρόβλημα για τη θέση του πρώην άσου της Λίβερπουλ με τη διοίκηση του συλλόγου να θέλει να επεκτείνει την συνεργασία τους. 

Ο Τζέραρντ έχει περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο της Ρέιντερς για περίπου τρεισήμιση χρόνια, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21, ενώ αμέσως μετά πήγε στην Άστον Βίλα από την οποία απολύθηκε μετά από 40 ματς στον πάγκο της. 

Συνολικά, στην καριέρα του ως προπονητή έχει 289 ματς με 166 νίκες, 61 ισοπαλίες και 62 ήττες. Με την Αλ Ιτιφάκ μετράει σε 25 ματς 11 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του πρώην προπονητή της Ρέιντζερς έπαιξε καθοροστικό ρόλο στην απόφαση του Τζόρνταν Χέντερσον να υπογράψει στην Αλ Ιτιφάκ το περασμένο καλοκαίρι, όμως αυτή τη στιγμή ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στα πρόθυρα της αποχώρησης για τον Άγιαξ μετά από μόλις έξι μήνες παρουσίας στον σύλλογο.