Τζιάνι Ιφαντίνο: «Για πρώτη φορά ο διαιτητής θα μιλήσει απευθείας στους φιλάθλους μέσω μικροφώνου...»
i

Ινφαντίνο/©printscreen youtube

Τζιάνι Ιφαντίνο: «Για πρώτη φορά ο διαιτητής θα μιλήσει απευθείας στους φιλάθλους μέσω μικροφώνου...»

Ανδρέας Σερεβέτας • 22:02 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, αποκάλυψε τη σημαντική αλλαγή στο VAR, που θα δοκιμαστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Πριν από λίγο ο Τζιάνι Ιφαντίνο προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψη που αφορά το VAR, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram.  

Ο πρόεδρος της FIFA έγραψε στην ανάρτηση του τα εξής: «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους που θέλουν να δουν ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια στις διαιτητικές αποφάσεις. Παρακολουθήστε προσεκτικά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, το οποίο ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου στο Μαρόκο, καθώς θα δείτε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι διαιτητές επικοινωνούν τις αποφάσεις, που σχετίζονται με το VAR. Για πρώτη φορά, ο διαιτητής θα μιλήσει απευθείας στους φιλάθλους στο γήπεδο και στο τηλεοπτικό κοινό στο σπίτι μέσω του μικροφώνου του, εξηγώντας γιατί πάρθηκε η απόφαση. Αυτό είναι μέρος μιας δοκιμής της FIFA, καθώς πάντα θέλουμε να βελτιώνουμε τη σαφήνεια του VAR και να βελτιώνουμε την εκπαίδευση. Ελπίζουμε να σας αρέσει!»

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν επτά ομάδες. Η Ρεάλ Μαδρίτης (Ευρώπη), η Φλαμένγκο (Νότια Αμερική), η Αλ Χιλάλ (Ασία), η Αλ Αχλί (Αφρική), η Σιάτλ Σάουντερς (Καραϊβική, Βόρεια και Κεντρική Αμερική), η Όκλαντ Σίτι (Ωκεανία). Η Γουάινταντ Καζαμπλάνκα θα εκπροσωπήσει το Μαρόκο, που είναι η διοργανώτρια χώρα.