Τζο Λιούις: Νέες κατηγορίες για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή της Τότεναμ

Τζο Λιούις: Νέες κατηγορίες για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή της Τότεναμ

Παναγιώτης Κατσαφάδος 19:14 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 24.01.2024

Ο Βρετανός Τζο Λιούις που έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Τότεναμ έχει νέες δικαστικές περιπέτειες μετά τις περσινές κατηγορίες για διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών των εταιρειών του.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζο Λιούις ομολόγησε την ενοχή του για μια σειρά ποινικών κατηγοριών στις ΗΠΑ, αφού κατηγορήθηκε για εμπορία εμπιστευτικών πληροφοριών πέρυσι. Ο 86χρονος που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Τότεναμ, ομολόγησε την ενοχή του για «security fraud».

Είχε κατηγορηθεί τον Ιούλιο του 2023 ότι διαβίβασε εμπιστευτικές πληροφορίες για τις εταιρείες του σε δύο από τους ιδιωτικούς πιλότους του καθώς και σε φίλους, προσωπικούς βοηθούς και συντρόφους του. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να αποκομίσουν εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Ο Λιούις είπε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη: «Είμαι τόσο ντροπιασμένος και ζητώ συγγνώμη από το δικαστήριο για τη συμπεριφορά μου».

Δήλωσε ότι ήξερε εκείνη τη στιγμή ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος. Ο επιχειρηματίας ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Tavistock Group που αξίζει περίπου 6,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Ο Λιούις θα δηλώσει αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες εναντίον του, οι οποίες περιλαμβάνουν 14 κατηγορίες για απάτη χρεογράφων και δύο κατηγορίες συνωμοσίας, για φερόμενα εγκλήματα που εκτείνονται από το 2013 έως το 2021. Οι πιλότοι που διέρρευσαν πληροφορίες, κατηγορήθηκαν επίσης και δήλωσαν αθώοι τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Λιούις κατάφερε να μείνει ελεύθερος από τη φυλακή μέχρι στιγμής λόγω εγγύησης 300 εκατομμυρίων δολαρίων που πλήρωσε. Οι όροι της εγγύησης του τον περιορίζουν από το να ταξιδέψει εκτός των ΗΠΑ, να επιβιβαστεί στο γιοτ του ή να ταξιδέψει με το προσωπικό του αεροσκάφος, εκτός εάν πρόκειται να παραστεί σε δίκη.