Η Φορτούνα Ντίσελντορφ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Τζόλη

Χρήστος Τζόλης

i

© Fortuna Düsseldorf

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Τζόλη

Κώστας Τόπας 13:56 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 06.08.2023

Με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ θα αγωνίζεται από εδώ και στο εξής ο Χρήστος Τζόλης, με τη μορφή δανεισμού από τη Νόριτς.

Φορτούνα Ντίσελντορφ και Νόριτς τα είχαν βρει σε όλα για τον δανεισμό του Χρήστος Τζόλη και το μόνο που απέμενε ήταν οι υπογραφές. Τελικά, αυτές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (06/08) με την γερμανική ομάδα να ανακοινώνει κι επίσημα την ένταξη του 21χρονου Έλληνα επιθετικού στο ρόστερ της.

Ο Τζόλης θα αγωνίζεται στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας στη Γερμανία με τον νέο του σύλλογο, με τη μορφή δανεισμού. Σε περίπτωση που η Φορτούνα, η οποία θα καλύψει εξ ημισίας με τη Νόριτς το συμβόλαιο του Τζόλη, κερδίσει την άνοδό της στην Bundesliga, τότε στη συμφωνία έχει προβλεφθεί υποχρεωτική ρήτρα αγοράς ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Η Φορτούνα φρόντισε να καλωσορίσει το νέο μεταγραφικό της απόκτημα γράφοντας χαρακτηριστικά στα social media: «Το φαγητό είναι έτοιμο. Τελικά υπάρχει κάτι ελληνικό στο τραπέζι. Δυναμώνουμε με τον Χρήστο Τζόλη, Ο Έλληνας επιθετικός έρχεται δανεικός από την αγγλική Νόριτς για ένα χρόνο. Καλώς ήρθες στη Φορτούνα»

Ο Τζόλης έχει πραγματοποιήσει 57 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών Europa League και Champions League. Πέτυχε 17 γκολ και μοίρασε δέκα ασίστ. Μόλις έκανε το βήμα στην Αγγλία κατέγραψε 30 παιχνίδια με τη Νόριτς (τρία γκολ, δύο ασίστ) και δέκα με την Τβέντε στην Ολλανδία (τρία γκολ). Σε ηλικία 18 ετών κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ελλάδας, στην οποία έχει αγωνιστεί 13 φορές.

«Ανυπομονώ πραγματικά για τη Φορτούνα και τους οπαδούς. Στόχος μου είναι να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια με την ομάδα και να βοηθήσω την ομάδα με τις ικανότητές μου. Ένιωσα την εμπιστοσύνη των υπευθύνων από την αρχή των συνομιλιών και ελπίζω ότι θα περάσουμε όλοι μαζί επιτυχημένα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Φορτούνα ο Τζόλης.