Ο Τζόλης σπάει τα κοντέρ με την Φορτούνα Ντίσελντορφ και δείχνει αποφασισμένος για «restart» (vids)

Χρήστος Τζόλης

i

©Photo by Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images/Ideal Images

Ο Τζόλης σπάει τα κοντέρ με την Φορτούνα Ντίσελντορφ και δείχνει αποφασισμένος για «restart» (vids)

Κώστας Τόπας 09:10 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 17.09.2023

Ο Χρήστος Τζόλης δεν σταματάει να βρίσκει δίχτυα στην Γερμανία, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμος να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής και να αποτάξει από πάνω του τον τίτλο του «χαμένου wonderkid».

Ο Χρήστος Τζόλης ζει το όνειρό του στη Γερμανία και φαίνεται πως έκανε restart στην καριέρα του. Το μεσημέρι του Σαββάτου (16/09) ο νεαρός Έλληνας επιθετικός σκόραρε κόντρα στην Χάνσα Ροστόκ, ανοίγοντας το σκορ στο 17' με εξαιρετικό δυνατό σουτ στην αντίπαλη αριστερή πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Φορτούνα Ντίσελντροφ να κατακτήσει τη νίκη με 3-1 και να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της δεύτερης κατηγορίας Γερμανίας.

Πλέον, ο 21χρονος επιθετικός μετράει πέντε γκολ σε ισάριθμα ματς, έχοντας τέσσερα στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο. Ο Χρήστος Τζόλης παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη γερμανική ομάδα, και έχει καταφέρει ήδη να κάνει αισθητή την παρουσία του και να γίνει αγαπητός στον κόσμο. Σε περίπτωση που η Φορτούνα, η οποία θα καλύψει εξ ημισίας με τη Νόριτς το συμβόλαιο του Έλληνα φορ, κερδίσει την άνοδό της στην Bundesliga, τότε στη συμφωνία έχει προβλεφθεί υποχρεωτική ρήτρα αγοράς ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Το δύσκολο πέρασμα από τη Νόριτς

Ο Τζόλης είχε πραγματοποιήσει 57 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών Europa League και Champions League. Πέτυχε 17 γκολ και μοίρασε δέκα ασίστ. Μόλις έκανε το βήμα στην Αγγλία κατέγραψε 30 παιχνίδια με τη Νόριτς (τρία γκολ, δύο ασίστ) και δέκα με την Τβέντε στην Ολλανδία (τρία γκολ). Σε ηλικία 18 ετών κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ελλάδας, στην οποία έχει αγωνιστεί 13 φορές.

Μετά το άλμα της καριέρας του, παίρνοντας μεταγραφή στο Νησί για λογαριασμό της Νόριτς, ο Χρήστος Τζόλης ταλαιπωρήθηκε σε σημαντικό βαθμό. Τόσο η έλλειψη εμπιστοσύνης από τα «καναρίνια» όσο και άποια προβλήματα τραυματισμών δεν του επέτρεψαν να παρουσιάσει σταθερότητα. Γι' αυτό και πέρυσι αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Τβέντε, εκεί όπου πρόλαβε να δείξει μερικά στοιχεία του σπουδαίου ταλέντου που διαθέτει. 

Ωστόσο, η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα, καθώς ένας σοβαρός τραυματισμός τον πήγε πίσω και στα τέλη Ιανουαρίου, λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, ο τεχνικός της Νόριτς, Ντέιβιντ Βάγκνερ ζήτησε την επιστροφή του στην ομάδα. Οταν φόρεσε ξανά τη φανέλα των «καναρινιών», ο 21χρονος επιθετικός δεν κατάφερε να βρει πρωταγωνιστικό ρόλο, με αποτέλεσμα στις περισσότερες αναμετρήσεις του αγγλικού συλλόγου να χρησιμοποιείται ως μία έξτρα λύση από τον πάγκο.

Η «αναγέννηση» στην Φορτούνα

Γι' αυτό και το φετινό καλοκαίρι, όταν έφτασε στα γραφεία της Νόριτς η προσφορά από την Φορτούνα Ντίσελντορφ δεν το σκέφτηκε λεπτό, ετοίμασε βαλίτσες και μετακόμισε στη Γερμανία με στόχο να σταθεί ξανά στα πόδια του, παίρνοντας παιχνίδια. Οπως φαίνεται, η απόφασή του τον δικαίωσε, καθώς έως τώρα ο Τζόλης είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, συνολικά 192 λεπτά, με απολογισμό τέσσερα γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι, τρεις πάσες «κλειδιά» και βασικός παράγοντας στην επιτυχία της Φορτούνα έως τώρα φέτος. Το βέβαιο είναι ότι ο Χρήστος Τζόλης δείχνει αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει ξανά και να αποτάξει από πάνω του τον τίτλο του «χαμένου wonderkid».