Επιτέλους νίκη για τη Γερμανία που έβγαλε αντίδραση κόντρα στη Γαλλία
i

© Photo by ANP via Getty Images

Επιτέλους νίκη για τη Γερμανία που έβγαλε αντίδραση κόντρα στη Γαλλία

Sportal newsroom 00:09 - 13.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 13.09.2023

Την πρώτη της νίκη μετά από έξι μήνες πήρε η εθνική Γερμανίας, επικρατώντας της Γαλλίας με 2-1 σε φιλική αναμέτρηση.

Μετά το κάζο από την Ιαπωνία, αντέδρασε η Γερμανία! Η οικοδέσποινα του EURO 2024 επικράτησε με 2-1 της Γαλλίας σε φιλική αναμέτρηση που έδωσαν οι δύο ομάδες και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί πέντε αγώνων, πετυχαίνοτας την πρώτη της νίκη μετά από έξι μήνες.

Τα «πάντσερ» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήραν προβάδισμα με το... καλημέρα. Συγκεκριμένα, στο 4ο λεπτό του αγώνα ο Γκνάμπρι βρήκε τον Χένρικς, εκείνος «έσπασε» στον Μίλερ και ο έμπειρος μέσος με ένα εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, παρότι οι «τρικολόρ» έβγαλαν αντίδραση και είχαν καλές στιγμές.

Στην επανάληψη οι Γάλλοι είχαν την υπεροχή και καλές ευκαιρίες με τους Τσουαμενί και Κόλο Μουανί, όμως ο Τερ Στέγκεν κρατούσε το μηδέν με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του. Στην τελική ευθεία του ματς και ειδικότερα στο 87' η Γερμανία «σφράγισε» τη νίκη με γκολ του Σανέ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Καμαβινγκά, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκιρεζμάν και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Γερμανία: Τερ Στέγκεν, Ταχ, Ζίλε, Ρούτινγκερ, Χένρικς (78’ Γκόσενς), Γκιντογκάν (25’ Γκρος), Τσαν, Σανέ, Βιρτς (78’ Χόφμαν), Γκνάμπρι (64’ Μπραντ), Τόμας Μίλερ (64’ Χάβερτζ).

Τρομερό σκηνικό στην προπόνηση της Γαλλίας: O Εμπαπέ χλεύασε τον Ντεμπελέ για μια χαμένη ευκαιρία και έλαβε «πληρωμένη» απάντηση (vid)
EURO

20:48 - 12.09.2023

Τρομερό σκηνικό στην προπόνηση της Γαλλίας: O Εμπαπέ χλεύασε τον Ντεμπελέ για μια χαμένη ευκαιρία και έλαβε «πληρωμένη» απάντηση (vid)

Ένα φοβερό περιστατικό έλαβε χώρα στην προπόνηση της εθνικής ομάδας της Γαλλίας με πρωταγωνιστές του αστέρες της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ και Ουσμάν Ντεμπελέ.

Γαλλία: Μενιάν, Παβάρντ (65’ Κουντέ), Τοντιμπό, Σαλιμπά, Τέο Ερνάντεζ, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (65’ Ντεμπελέ), Ραμπιό (78’ Φοφανά), Γκριεζμάν, Κολο Μουανί (65’ Τουράμ).