Η UEFA αποφασίζει για τη διανομή των εσόδων σε Champions League, Europa League και Conference League – Αλλάζουν οι μέρες διεξαγωγής

Η UEFA αποφασίζει για τη διανομή των εσόδων σε Champions League, Europa League και Conference League – Αλλάζουν οι μέρες διεξαγωγής

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:12 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 07.02.2024

Κρίσιμο είναι το αυριανό συνέδριο της UEFA που θα πάρει αποφάσεις για το πως θα μοιραστούν τα χρήματα στις ομάδες στις τρεις διοργανώσεις για τη σεζόν 2024-25.

Η διανομή των εσόδων στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι οποίες από την νέα σεζόν 2024-25 θα έχουν νέα μορφή (που εγκρίθηκε στις 10 Μαίου 2022), θα είναι από τα θέματα που θα απασχολήσουν το 48ο Συνέδριο της UEFA, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 στο Παρίσι.

Η παρούσα φάση των ομίλων του Champions League περιλαμβάνει 32 ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Από τη σεζόν 2024-25, 36 σύλλογοι θα συμμετάσχουν σε έναν ενιαίο όμιλο στη φάση του Champions League (πρώην φάση των ομίλων). Εκεί θα διεξάγονται 8 ματς αντί των 6 συνηθισμένων.

Δεν θα παίζουν πλέον με τρεις αντιπάλους δύο φορές - εντός και εκτός έδρας - αλλά θα αντιμετωπίζουν οκτώ διαφορετικές ομάδες, παίζοντας τους μισούς από αυτούς τους αγώνες εντός και τους μισούς εκτός έδρας.

Έτσι δεν υπάρχουν ρεβάνς, αλλά 8 αντίπαλοι που θα καθορίσει η Αυγουστιάτικη «κλήρωση» στο Μόντε Κάρλο.

Οι 36 ομάδες θα ταξινομηθούν σε 4 ομίλους των 9 με βάση την κατάταξη των συλλόγων (οι πρωταθλητές στον πρώτο όμιλο). Κάθε ομάδα θα ζευγαρώσει με 2 αντιπάλους από κάθε γκουπ, έναν εντός έδρας και έναν εκτός έδρας.

window.setTimeout(function (){const cssHref='https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566';if (!document.querySelector(`[href="${cssHref}"]`)){let scriptCss=document.createElement('link');scriptCss.href=cssHref;scriptCss.rel='stylesheet';scriptCss.type='text/css';document.body.appendChild(scriptCss);}const scriptSrc='https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js';if (!document.querySelector(`[src="${scriptSrc}"]`)){let scriptTag=document.createElement('script');scriptTag.src=scriptSrc;scriptTag.defer=true;scriptTag.onload=function (){let widgetLoaderConfig={CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com',ODD_CLIENT: 'default',APP_LINK: 'desktop',API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/',API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e',LANG: 'el',REQUEST_INTERVAL: 30,ENABLE_BET_SLIP: false,AUTHOR: false,THEME: "light",TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr",LINK_OPTIONS_V2: {'player': {'url': '/podosfairo/paixtes/{playerId}'},'team': {'url': '/podosfairo/{teamId}'},'tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{tournamentId}'},'match': {'url': '/podosfairo/agonas/{matchId}','sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'}},'configuration': {'newWindow': false},'standings_tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{standingsId}/vathmologies'}}};window.setTimeout(function (){new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}, 200);};document.head.appendChild(scriptTag);} else {new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}}, 0);

Μόλις ολοκληρωθεί ο όμιλος, οι 8 πρώτοι στην κατάταξη πηγαίνουν απευθείας στη φάση των «16». Όσοι από την 9η έως την 16η θέση αντιμετωπίζουν εκείνους από τη 17η έως την 24η θέση στα play-offs: οι 8 νικητές συναντάνε τους 8 πρώτους, οι 8 ηττημένοι αποκλείονται όπως αυτοί από την 25η έως την 36η θέση. Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό: χωρίς μεταβίβαση σε άλλη διοργάνωση.

Οι 16 εναπομείναντες αγωνίζονται στη φάση των «16», στη συνέχεια στους προημιτελικούς και στους ημιτελικούς, με εντός και εκτός έδρας, μέχρι το μονό τελικό.

Θα γίνει μόνο μία κλήρωση, αυτή του Αυγούστου. Τουλάχιστον 15 παιχνίδια για την κατάκτηση του Champions League, 17 για όσους προκρίνονται από τα play-off.

Το σύστημα φέρνει επίσης επανάσταση στo Europa League και το Europa Conference League. Τα άλλα δύο τουρνουά θα έχουν την ίδια φόρμουλα με 36 ομάδες και έναν μόνο όμιλο (αλλά το Conference περιλαμβάνει μόνο 6 αγώνες και όχι 8).

Οι αγώνες Champions League και Europa League θα διεξαχθούν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου, ενώ οι αγώνες του Europa Conference League θα διεξαχθούν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Κάθε μία από τις τρεις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA θα έχει μία αποκλειστική αγωνιστική, με τις άλλες δύο διοργανώσεις να μην προγραμματίζονται αυτήν την εβδομάδα.

Στις τυπικές εβδομάδες, οι αγώνες του Champions League θα διεξάγονται την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ οι αγώνες του Europa League και του Europa Conference League την Πέμπτη.

Στην αποκλειστική εβδομάδα του Champions League, οι αγώνες του θα διεξαχθούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στην αποκλειστική εβδομάδα του Europa League, οι αγώνες του θα διεξαχθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στην αποκλειστική εβδομάδα του Europa Conference League, οι αγώνες του θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }