Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για δύο ύποπτα ματς στο Conference League

Conference League

i

©Intime

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για δύο ύποπτα ματς στο Conference League

Κώστας Τσιακλής 19:56 - 30.08.2023

Η UEFA ερευνά δύο παιχνίδια του Conference League που είναι ύποπτα για παράνομο στοιχηματισμό.

Συναγερμός σήμανε στην UEFA αφού δύο παιχνίδια του πρώτου προκριματικού γύρου του Conference League εξετάζονται για παράνομο στοιχηματισμό. Οι έρευνες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συνεχίζονται και οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Σύμφωνα με την Athletic, η UEFA λοιπόν ξεκίνησε έρευνες για δύο παιχνίδια που βρίσκονται στο ραντάρ για παράνομο στοιχηματισμό. Η πρώτη αναμέτρηση που εξετάζεται είναι αυτή της Αλασκέρτ (Αρμενία) με την Άρσεναλ Τιβάτ (Μαυροβούνιο), όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 6-1 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση με συνολικό σκορ 7-2. Το άλλο παιχνίδι που είναι ύποπτο είναι αυτό της RFS (Λετονία) με τη Μαεντονίγια (Βόρεια Μακεδονία). Οι Λετονοί νίκησαν με 4-1 και προκρίθηκαν με συνολικό σκορ  5-2. 

Οι αγώνες αυτοί προκαλούν ανησυχία στην UEFA αφού πιθανόν να είναι στημένοι ή να έχουν χειραγωγηθεί. Το συγκεκριμένο αδίκημα μπορεί να γίνει από μια ή και τις δύο ομάδες ή από έναν ή περισσότερους παίκτες. Για την ώρα όπως αναφέρει η Athletic δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι όσοι εμπλέκονται στο παιχνίδι είναι συνένοχοι.

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με τη μακροχρόνια πρακτική της, η UEFA απέχει από το να σχολιάζει έρευνες ή ακόμη και την ύπαρξη πιθανών ερευνών για υποτιθέμενους στημένους αγώνες, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τις διαδικασίες έρευνας. Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες κατά των στημένων αγώνων σε εθνικό επίπεδο, η UEFA παρέχει ένα ευρύ φάσμα εμπειρογνωμοσύνης στις εθνικές της ομοσπονδίες και, ειδικότερα, στο δίκτυο των Αξιωματικών Ακεραιότητας που διορίζονται σε κάθε εθνική ομοσπονδία».

«Ο σύλλογός μας θέτει πάντα μόνο τα υψηλότερα στάνταρ εντός και εκτός γηπέδου. Οι αρχές της ακεραιότητας είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Πάντα αποδεικνύουμε τα πάντα στο γήπεδο. Τα δύο ματς με τη Μασεντονίγια, που κερδίσαμε και περάσαμε στον επόμενο γύρο, δεν αποτέλεσαν εξαίρεση από την πλευρά μας. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε», σχολίασε από την άλλη εκπρόσωπος της RFS. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που προαναφέραμε δεν προέβησαν σε κάποιο σχόλιο.