Βαλμπουενά: «Γι' αυτό η Φενέρμπαχτσε αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό»

Ματιέ Βαλμπουενά

i

© Tourette Photography

Βαλμπουενά: «Γι' αυτό η Φενέρμπαχτσε αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό»

Κώστας Τόπας 15:39 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 20.04.2024

Ο Ματιέ Βαλμπουενά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι της Φενέρμπαχτσε και στο τέλος να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Conference League.

Έχοντας φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, ο Ματιέ Βαλμπουενά κλήθηκε να μιλήσει για την ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε και την πρόκριση των Πειραιωτών στα ημιτελικά του Conference League.

«Πρέπει οπωσδήποτε να πω ότι ο προπονητής Ισμαίλ Καρτάλ έκανε ένα ορατό λάθος σχετικά με τις αλλαγές παικτών. Αυτές οι αλλαγές που έκανε ο προπονητής, ειδικά σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα, επηρέασαν πολύ την ομάδα και μείωσαν την αποτελεσματικότητα της Φενερμπαχτσέ στον αγώνα. Ηταν πολύ κακές, οπότε μπορώ να πω ότι ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας για να χάσει η Φενερμπαχτσέ τον αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος μεσοεπιθετικός μιλώντας στη «Fanatik».

Η Άστον Βίλα του Έμερι είναι μια ομάδα που αρνείται να ψάξει δικαιολογίες
CONFERENCE LEAGUE

12:22 - 20.04.2024

Η Άστον Βίλα του Έμερι είναι μια ομάδα που αρνείται να ψάξει δικαιολογίες

Η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Conference League, Άστον Βίλα είναι μια ομάδα που ο Ουνάι Έμερι έχει περάσει στο 100% την φιλοσοφία του και αρνείται να καταφύγει σε δικαιολογίες, αναζητώντας πάντα την επιτυχία. Με κάθε κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ βράβευσε τον Βαλμπουενά για την προσφορά του στον σύλλογο του Πειραιά, με τον Γάλλο να ευχαριστεί τον κόσμο της πρώην ομάδας του που φώναζε ρυθμικά το όνομα του.

Ο Ματιέ Βαλμπουένα εντάχθηκε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019, έπειτα από δύο χρόνια θητείας στην τουρκική ομάδα. Ο 39χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται σήμερα στον Απόλλωνα Λεμεσού, με τον οποίο έχει καταγράψει 36 συμμετοχές, με απολογισμό οκτώ τέρματα και πέντε ασίστ.

Με τον Ολυμπιακό ολοκλήρωσε τη θητεία του, έχοντας 150 ματς, 18 γκολ και 43 ασίστ, ενώ με την Φενέρμπαχτσε κατέγραψε 71 αναμετρήσεις, με απολογισμό 12 τέρματα και 14 ασίστ.