Ο Βαράν κάνει αποκάλυψη για το Μουντιάλ του 2014: «Έπαιξα με διάσειση»

Ραφαέλ Βαράν

i

©printscreen

Ο Βαράν κάνει αποκάλυψη για το Μουντιάλ του 2014: «Έπαιξα με διάσειση»

Κώστας Τόπας 08:32 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:33 - 02.04.2024

Ο Ραφαέλ Βαράν αποκάλυψε ότι υπέστη πολλές φορές διάσειση κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου ενός πριν από τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 εναντίον της Γερμανίας.

Ο Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, παραχώρησε μια συνέντευξη στην «L'Equipe» στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιμετώπιση για την διάσειση στο ποδόσφαιρο. Ο Γάλλος στόπερ αποκαλύπτει ότι ο ίδιος υπέφερε αρκετά, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου ενός αγώνα στη φάση των «16» του Μουντιάλ 2014 κόντρα στη Νιγηρία.

«Ήμουν αδύναμος, αλλά έπαιξα πολύ καλά»

«Όταν κοιτάς τρεις από τους χειρότερους αγώνες της καριέρας μου, υπάρχουν τουλάχιστον δύο πριν από τους οποίους είχα διάσειση λίγες μέρες νωρίτερα, εναντίον της Γερμανίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και με τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, στη φάση των «16» του Champions League 2020», εξήγησε ο Βαράν.

Κόντρα στη Νιγηρία (2-0), ο Γάλλος στόπερ εξήγησε τη διάσεισή του από μια μπάλα που δέχθηκε στο κεφάλι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. «Τελειώνω τον αγώνα αλλά είμαι σε λειτουργία "αυτόματου πιλότου"», εξηγεί ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Αν κάποιος μου είχε μιλήσει εκείνη την ώρα, δεν ξέρω καν αν θα μπορούσα να απαντήσω. Δεν θυμάμαι τον αγώνα μετά από εκείνο το σοκ.

Μετά το ματς, στο αεροπλάνο, δεν ήμουν καλά και το άφησα να γίνει γνωστό. Στη συνέχεια, προσπαθώ να ακολουθήσω ένα πρωτόκολλο αποκατάστασης για να τρώω καλά και να ξεκουράζομαι. Δεν ήμουν στην κανονική μου κατάσταση και έτσι με φρόντισαν. Έχασα βάρος γιατί ήμουν αφυδατωμένος, δεν ήμουν σε καλή κατάσταση. Μετά, επρόκειτο να χάσω έναν προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γιατί ήμουν λίγο κουρασμένος».

Ο Ραφαέλ Βαράν στη συνέχεια της συνέντευξής του δεν κατηγορεί τους γιατρούς και συμφωνεί ότι μπορεί να έκρυψε την κατάστασή του για να μην χάσει τον προημιτελικό με τη Γερμανία, παρά την κούραση που επιμένει τις ημέρες που ακολούθησαν το σοκ.

Μπλεξίματα για τον Βαράν: Η Γιουνάιτεντ ερευνά τον Γάλλο αμυντικό για παραβίαση ενός ειδικού κανόνα
PREMIER LEAGUE

13:48 - 19.01.2024

Μπλεξίματα για τον Βαράν: Η Γιουνάιτεντ ερευνά τον Γάλλο αμυντικό για παραβίαση ενός ειδικού κανόνα

Μια φωτογραφία του Ραφαέλ Βαράν στο Instagram, έχει προκαλέσει κώδωνα του κινδύνου στη Γιουνάιτεντ, καθώς ο Γάλλος διεθνής κεντρικός αμυντικός θα μπορούσε να είχε παραβιάσει έναν από τους κανόνες της ομάδας.

«Το επιτελείο αναρωτήθηκε αν ήμουν καλά για να να παίξω με τη Γερμανία», εξηγεί. «Ήμουν κουρασμένος, αλλά τελικά έπαιξα και αρκετά καλά, ακόμα κι αν έχασα αυτή τη μονομαχία από τον Χούμελος (στο γκολ του Γερμανού) για την οποία μιλούσα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ ξέρετε, αυτό θα είχε συμβεί αν είχα χτυπήσει στο κεφάλι. Όταν ξέρετε ότι η επαναλαμβανόμενη διάσειση έχει δυνητικά θανατηφόρο αποτέλεσμα, λέτε στον εαυτό σας ότι μπορεί να είναι πολύ κακός οιωνός. Εκείνη την εποχή, δεν ήμουν οικογενειάρχης, αλλά σήμερα, στα 30 και με τρία παιδιά, σκέφτομαι διαφορετικά».