Πατέρας και γιος έγιναν συμπαίκτες σε ομάδα Γ΄ Εθνικής κι έγραψαν ιστορία!

Οικογένεια Φιρινίδη

i

© PrtScr

Πατέρας και γιος έγιναν συμπαίκτες σε ομάδα Γ΄ Εθνικής κι έγραψαν ιστορία!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:31 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 06.02.2024

Μία πολύ όμορφη κι άκρως ποδοσφαιρική ιστορία θα έχουν να εξιστορούν για τα επόμενα χρόνια πατέρας και γιός.

Ο τερματοφύλακας του Βατανιακού, Γιάννης Φιρινίδης, έζησε μία από τις ομορφότερες στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση της Κυριακής (4/2) ανάμεσα στον Αστέρα Πετριτή και στην ομάδα της Κατερίνης, οι φιλοξενούμενοι έγραψαν ιστορία.

Ο 41χρονος Γιάννης Φιρινίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια του Βατανιακού, όπως σε κάθε ματς τη φετινή σεζόν και στο 66ο λεπτό, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ποτουρίδης, έριξε στο γήπεδο και το μικρό Χαράλαμπο Φιρινίδη, για να κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία, χωρίς να έχει κλείσει τα 16 χρόνια του. 

Ως αποτέλεσμα, για μισή ώρα περίπου πατέρας και γιος έκαναν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε επίπεδο Γ' Εθνικής και ψηλότερα.

Η αναφορά της ΕΠΟ: 

«Όταν το Μάιο του 2008 αγωνιζόταν με το Λεβαδειακό στη Super League, ο Γιάννης Φιρινίδης έγινε για πρώτη φορά πατέρας. Ο 25χρονος, τότε, τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ύστερα από 15 χρόνια θα έπαιζε συμπαίκτης σε αγώνα Γ' Εθνικής με τον γιο του, Χαράλαμπο. Την Κυριακή στην Κέρκυρα ο 41 ετών σήμερα Γιάννης Φιρινίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια του Βατανιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή, όπως ήταν σε όλα σχεδόν τα ματς της σεζόν. 

Στο 66ο λεπτό του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ποτουρίδης, έριξε στο γήπεδο και το μικρό Χαράλαμπο Φιρινίδη, για να κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία, χωρίς να έχει κλείσει τα 16 χρόνια του. Για μισή ώρα περίπου πατέρας και γιος έκαναν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε επίπεδο Γ' Εθνικής και ψηλότερα: ήταν συμπαίκτες. Ο Χαράλαμπος παίζει μέσος και είναι βασικός στις μικτές της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ ο πατέρας του, Γιάννης, είναι 20 χρόνια επαγγελματίας τερματοφύλακας. 

Αγωνίστηκε με τον Λεβαδειακό στη Super League, αλλά και σε ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής, η ΑΕΛ, η Καβάλα και ο Πιερικός της ιδιαίτερης πατρίδας του. Συμπαίκτες πατέρας και γιός είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε επίπεδο τοπικού ποδοσφαίρου και σε μικρές κυρίως κοινωνίες, σε επίπεδο όμως εθνικών κατηγοριών είναι πρωτόγνωρο!».

Ο διάλογος του Αλαφούζου πριν πάρει τον Τερίμ: «Θέλεις πρωτάθλημα; Πάρε τον Φατίχ» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:38 - 06.02.2024

Ο διάλογος του Αλαφούζου πριν πάρει τον Τερίμ: «Θέλεις πρωτάθλημα; Πάρε τον Φατίχ» (vid)

Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε τον διάλογο που φέρονται να είχαν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ατζούν Ιλιτζαλί, πριν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσει την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ.

🔴Εξελίξεις στον Ολυμπιακό: Κοβάτσεβιτς, Καρβαλιάλ, Γιοβάνοβιτς, Μπαχάρ, Φορτούνης και το CAS