Διπλό τετράδας στο «Θεράμικα» για την Ατλέτικο!

Διπλό τετράδας στο «Θεράμικα» για την Ατλέτικο!

Sportal newsroom 23:56 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 02.04.2024

Η Ατλέτικο Μαδρίτης με «χρυσό» γκολ του Σαούλ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, επικράτησε 2-1 της Βιγιαρεάλ στο «Θεράμικα» και ανέβηκε στην πρώτη τετράδα της La Liga.

Έφυγε με το διπλό από το «Θεράμικα» η Ατλέτικο Μαδρίτης και πάτησε τετράδα! Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Βιγιαρεάλ για την 30η αγωνιστική της La Liga και σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι «ροχιμπλάνκος» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, σαν να έπαιζαν στην έδρα τους και βρήκαν το γρήγορο γκολ που ήθελαν. Μετά τη μεγάλη ευκαιρία με τον Λίνο στο 7ο λεπτό, ο Βίτσελ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρικέλμε στο 9' και έκανε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι ήξεραν πως επειδή το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει τον τρόπο να σκοράρει ήθελαν και δεύτερο γκολ για να είναι... άνετοι. Και δημιούργησαν ευκαιρίες για να φτάσουν σε αυτό, αλλά ο Γιόργκενσεν απέκρουσε το σουτ του Γιορέντε στο 17', ενώ στο 38' ο Ρικέλμε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ήταν οι γηπεδούχοι που μπήκαν καλύτερα και στην πρώτη τους σημαντική ευκαιρία στο ματς βρήκαν δίχτυα. Στο 50' ο Μορένο «σέρβιρε» στον Σόρλοθ κι εκείνος με ένα εξαιρετικό τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1. Από 'κει και έπειτα παρότι ο ρυθμός ήταν καλός, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να γίνει απειλητική.

Κάτι το οποίο άλλαξε στα τελευταία λεπτά, που αμφότερες πήραν μεγαλύτερα ρίσκα. Και αφού έχασαν από μία καλή στιγμή, η ομάδα του Σιμεόνε στο 85' με δοκάρι του Μοράτα και η Βιγιαρεάλ με ένα σουτ του Παρέχο στο 86', τελικά η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε το «χρυσό» γκολ που της χάρισε τη νίκη. Στο 87' ο Σαούλ σκόραρε μετά από ασίστ του Αθλπιλικουέτα και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ;

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: