Βρούτσης: «Oι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια» (vid)

Γιάννης Βρούτσης

i

©Intime

Βρούτσης: «Oι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια» (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:57 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 07:55 - 29.05.2024

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μίλησε για τους νέους αθλητικούς νόμους κατά της βίας.

Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας εφ' όλης της ύλης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στους νέους αθλητικούς νόμους κατά της βίας, αλλά και για τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα γήπεδα. Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν θα έχουμε «καμία ανοχή σε αθλητικές παραβατικές συμπεριφορές».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη, είπε ό,τι η υπόθεση θα φτάσει στο τέλος και «θα συνεχιστεί μέχρι να ανακαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί». Ακολούθως ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού επισήμανε ό,τι με το νέο αθλητικό νόμο υπάρχει ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από ό,τι υπήρξε τις προηγούμενες δεκαετίες. Συνεχίζοντας σημείωσε «Με τα νέα μέτρα θα δούμε σημαντικές αλλαγές στη νέα αθλητική περίοδο».

Πλέον, τα πιο σύγχρονα συστήματα θα υπάρχουν μέσα στα γήπεδα, ψηφιακές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και ταυτοπροσωπία. «Οι ΠΑΕ αρχίζουν να βλέπουν θετικά το νέο νόμο, παρότι στην αρχή υπήρχε ένας προβληματισμός, διότι ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση» τόνισε.

Στη συνέχεια, αναφορικά με το νέο σύστημα εισιτηρίων τόνισε πως: «Σε λειτουργία 100% το νέο σύστημα εισιτηρίων τη νέα περίοδο. Το σύστημα ξεκίνησε να λειτουργεί με το θέμα της ταυτοπροσωπίας για πρώτη φορά φέτος, αλλά δώσαμε και τη δυνατότητα να υπάρχει και το άλλο σύστημα ταυτόχρονα για να μην υπάρχει συνωστισμός του κόσμου τώρα που τελειώνει το πρωτάθλημα έξω από τις θύρες.

Είναι οι πιο σύγχρονες κάμερες σε επίπεδο Ευρώπης. Οι κάμερες παρακολουθούν με βάση το νόμο κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια, τα οποία μέχρι τώρα υπήρχε κενό και δικαιολογημένα οι διαιτητές και οι παράγοντες των φιλοξενούμενων ομάδων διαμαρτύρονταν».

Τέλος, ο Βρούτσης σημείωσε ό,τι αυτό που γίνεται με τα εισιτήρια στις ομάδες ποδοσφαίρου θα γίνει από τη νέα αγωνιστική σεζόν και στο μπάσκετ: «Βλέπετε ό,τι προχωρούμε οργανωμένα, συντονισμένα, κυρίως με αποφασιστικότητα και με δικαιοσύνη».