FIFA σε ΕΟΚΑΝ: «Δεν υπάρχει θετικό δείγμα» - «Να ζητήσουν συγγνώμη και να υποστούν τις συνέπειες», η αντίδραση του Βρούτση

FIFA σε ΕΟΚΑΝ: «Δεν υπάρχει θετικό δείγμα» - «Να ζητήσουν συγγνώμη και να υποστούν τις συνέπειες», η αντίδραση του Βρούτση

Sportal newsroom 19:05 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:31 - 18.04.2024

Ο ΕΟΚΑΝ σε νέα ανακοίνωση αναφέρεται στην ενημέρωση από τη FIFA ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή. Η αντίδραση του Υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Ο ΕΟΚΑΝ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, τονίζοντας πως ενημερώθηκε και επίσημα από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, βάζοντας οριστικά τέλος στο όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί από το πρωί της Τετάρτης.

Στη νέα επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΚΑΝ αναφέρεται:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.

Υπενθυμίζουμε πως η FIFA είναι η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων σε ότι αφορούσε στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, ενώ η διενέργεια των δειγματοληψιών, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα, έγινε από την UEFA».

Η αντίδραση του Βρούτση

Ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, μετά την ενημέρωση και της FIFA τόνισε ότι οι όσοι ενεπλάκησαν στην σπορά ψευδών ειδήσεων θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες, αλλά και να ζητήσουν ένα μεγάλο συγγνώμη. Αναλυτικά η ανάρτηση του Υπουργού:

«Δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας ανδρών όπως ενημέρωσε η FIFA τον ΕΟΚΑΝ. Όσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ, πέραν των συνεπειών που πρέπει να αντιμετωπίσουν από τις Αρχές, οφείλουν ένα μεγάλο συγγνώμη στον Αθλητισμό & την κοινωνία...».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης ο ΕΟΚΑΝ τονιζόταν:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, ενημερώνει πως δεν έχει λάβει, μέχρι τώρα, καμία απολύτως ενημέρωση για την ύπαρξη τέτοιου δείγματος.

Γνωστοποιούμε πως σε περίπτωση εύρεσης θετικού δείγματος ενός Έλληνα αθλητή/τριας, η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων έχει υποχρέωση να κοινοποιήσει το αποτέλεσμα στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Σε ότι αφορά τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, η διενέργεια των δειγματοληψιών τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα έγινε από την UEFA. Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η FIFA.

Βουλγαράκη για Ιωαννίδη: «Είναι πολύ αναστατωμένος, θα κινηθεί νομικά»
SPORT+

12:42 - 18.04.2024

Βουλγαράκη για Ιωαννίδη: «Είναι πολύ αναστατωμένος, θα κινηθεί νομικά»

Η Ελένη Βουλγαράκη ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωϊνό» το πρωί της Πέμπτης (18/4) ότι ο Φώτης Ιωαννίδης είναι αναστατωμένος μετά με το γεγονός ότι συνέδεσαν το όνομά του με ψευδή σενάρια αναφορικά με τους ελέγχους ντόπινγκ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ από την πρώτη στιγμή παρείχε επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) για έναν αθλητισμό απαλλαγμένο από ουσίες».