Για το 2/2 η Ελλάδα κόντρα στην Ουκρανία

Ελλάδα - Ουκρανία

i

Ελλάδα - Ουκρανία/©Intime

Για το 2/2 η Ελλάδα κόντρα στην Ουκρανία

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:14 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 31.10.2023

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών αντιμετωπίζει στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» την αντίστοιχη της Ουκρανίας, η οποία είναι τυπικά γηπεδούχος το απόγευμα της Τρίτης (31/10, 17:00) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του UEFA Women's Nations League.

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Ουκρανίας το απόγευμα της Τρίτης (31/10,17:00, Novasports Start) για την τέταρτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του UEFA Women's Nations League.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» και τυπικά γηπεδούχος είναι η Ουκρανία.  Η «γαλανόλευκη» μετά την εξαιρετική εμφάνιση και το «τρίποντο» την περασμένη Παρασκευή θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες της κόντρα στην ίδια αντίπαλο. 

«Η ομάδα μας προετοιμάστηκε με βάση όσα αποκομίσαμε από την ανάλυση του προηγούμενου παιχνιδιού. Εντοπίστηκαν θέματα που πρέπει να βελτιωθούν, κάτι που αναγνώρισαν και οι παίκτριες. Πρέπει λοιπόν να βελτιώσουμε τα στοιχεία που είδαμε ότι δεν πήγαν καλά, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αντίπαλος σίγουρα θα επιλέξει κάποια άλλη τακτική για να πάρει τη νίκη. Ίδιος είναι και ο δικός μας στόχος, η νίκη, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχουμε δει κάποια διαφορετικά σενάρια. Είναι ένα παιχνίδι δυσκολότερο από το πρώτο και θα μας δείξει αν έχει βελτιωθεί και η νοοτροπία μας σε σύγκριση με την προηγούμενη φάση, όπου δεν είχαμε την κατάλληλη φιλοσοφία και νοοτροπία. Θέλουμε λοιπόν βελτίωση αγωνιστική, πνευματική και συνολική, γιατί αυτή η ομάδα πρέπει να εξελιχθεί κι άλλο», δήλωσε για το σημερινό ματς ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέξανδρος Κατηκαρίδης. 

«Έχουμε ένα δύσκολο αγώνα απέναντι στην Ουκρανία. Στόχος μας είναι η νίκη και γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Καλούμε και πάλι τον κόσμο να έρθει να μας βοηθήσει. Ελπίζουμε να γεμίσει το γήπεδο, γιατί στο πρώτο παιχνίδι μας βοήθησε πάρα πολύ και ήταν ο 12ος παίκτης, οπότε ελπίζω να γίνει κάτι παρόμοιο», ήταν τα λόγια της Βεατρίκης Σαρρή. 

Η Ελλάδα έχει τρεις βαθμούς κι έχει πάρει το προβάδισμα για την τρίτη θέση, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να πλησιάσει και τις δύο πρώτες. Η πρώτη θέση του ομίλου οδηγεί απευθείας στην α' κατηγορία του Nations League, ενώ η δεύτερη μπορεί να οδηγήσει εκεί μέσω play offs. Η τρίτη θέση αναλόγως κατάταξης των τρίτων ομάδων μπορεί να οδηγήσει σε playoffs παραμονής ή υποβιβασμό, ενώ η τέταρτη οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό στην γ' κατηγορία.

Η βαθμολογία:

1.Πολωνία 9 

2. Σερβία 6 

3. Ελλάδα 3 

4. Ουκρανία 0

Η Μάρκου στο Sportal: «Η γυναίκα είναι κάτι περισσότερο από την εικόνα που έχουν μερικοί στο κεφάλι τους»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10:45 - 29.10.2023

Η Μάρκου στο Sportal: «Η γυναίκα είναι κάτι περισσότερο από την εικόνα που έχουν μερικοί στο κεφάλι τους»

Η σκόρερ του πρώτου τέρματος της εθνικής Γυναικών, Ελένη Μάρκου μίλησε στο Sportal για την αγάπη που εισέπραξαν από τον κόσμο στο Ηράκλειο, τη σπουδαία νίκη της «γαλανόλευκης» επί της Ουκρανίας, αλλά και για την άνθιση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι και πάλι ελεύθερη.

Sportal Monday Live: Άτλας στο ΣΕΦ ο Μήτογλου, νίκη - δήλωση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ και το σόου Ποντένσε στην Κρήτη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!