Έγινε και αυτό: Ο Χάαλαντ έσπασε το ρεκόρ των xGoals

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©printscreen

Έγινε και αυτό: Ο Χάαλαντ έσπασε το ρεκόρ των xGoals

Γιάννης Λιβανός 13:40 - 18.02.2024

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, σημείωσε ένα ανεπιθύμητο ρεκόρ σε μια ασυνήθιστα κακή για εκείνον βραδιά (17/02) απέναντι στην Τσέλσι.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε δύο βαθμούς στην κούρσα για τον τίτλο της Premier League, αφού έμεινε στο  1-1 απέναντι στη δυσκολοκατάβλητη όπως αποδείχθηκε Τσέλσι.

Η Τσέλσι φάνηκε επικίνδυνη καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και, αφού έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, τελικά κατάφερε με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να ανοίξει  το σκορ, με ένα ωραίο τελείωμα, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του.

Όπως συμβαίνει συχνά, η Σίτι είχε τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύτηκε να διασπάσει τη συμπαγή αμυντική γραμμή της Τσέλσι, και όταν είχε ευκαιρίες, οι επιθετικοί παίκτες της δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν και να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

Μάλιστα, ο Χάαλαντ, ο οποίος έχει πετύχει 16 γκολ στο πρωτάθλημα φέτος, έσπασε το ρεκόρ xGoals (αναμενόμενα γκολ), σε αγώνα της Premier League, χωρίς να σκοράρει.

Ο 23χρονος κατέγραψε συνολικά εννέα σουτ, συμπεριλαμβανομένων τριών μεγάλων ευκαιριών. Βάσει των ευκαιριών του λοιπόν, ο Χάαλαντ θα έπρεπε να είχε πετύχει στο ματς του Σαββάτου (17/02) 1.71 γκολ (αναμενόμενα γκολ).

Τελευταίος που κατέγραψε ένα ανάλογο ατυχές στατιστικό xG κοντά στο xG του Χάαλαντ αυτή τη σεζόν ήταν ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Νταρβίν Νούνιεζ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός των «κόκκινων»  συγκέντρωσε 1,61 αναμενόμενα γκολ κατά τη διάρκεια των 64 λεπτών του εναντίον της Νιουκάστλ την 1η Ιανουαρίου.

Η βραδιά του Σαββάτου, ήταν μια βραδιά που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει τόσο Χάαλαντ, όσο και ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε ότι ο επιθετικός του θα ανακάμψει σύντομα.

«Είναι καλό που ο Χάαλαντ είχε εννέα σουτ και την επόμενη φορά θα σκοράρει. Ήμουν ποδοσφαιριστής για 11 χρόνια και πέτυχα 11 γκολ. Τι στατιστικά! Ένα γκολ τη σεζόν. Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να δώσω συμβουλές στους επιθετικούς. Δημιουργούμε τις ευκαιρίες, είχε τις ευκαιρίες και την επόμενη φορά θα σκοράρει. Δεν τον κατηγορώ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι οι άνθρωποι» δήλωσε μετά το πέρας του παιχνιδιού ο Πεπ Γκουαρντιόλα.