Η Σίτι αφαιρεί με νέο αστρονομικό συμβόλαιο την ρήτρα που θα επέτρεπε στον Χάαλαντ να πάει στην Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Maja Hitij/Getty Images/Ideal Images

Η Σίτι αφαιρεί με νέο αστρονομικό συμβόλαιο την ρήτρα που θα επέτρεπε στον Χάαλαντ να πάει στην Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 10:13 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 11.10.2023

Διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της είναι η Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να κρατήσει για πάντα στο «Έτιχαντ» τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ γεννήθηκε για να να σπάσει όλα τα ρεκόρ στο σκοράρισμα σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Ήδη η Premier League αναρωτιέται αν ο Νορβηγός στράικερ θα είναι υπεύθυνος για τη διαγραφή του ονόματος του Άλαν Σίρερ από την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, του οποίου τα 260 γκολ έχουν γίνει μύθος, ανέφικτο σύνορο κι όνειρο στο οποίο ήταν «κοντά» ο Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος πρώην επιθετικός της Τότεναμ ήταν όσο κοντά έχει φτάσει ποτέ ένας άνθρωπος στον Σίρερ.

Εως τώρα ο Νορβηγός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μετράει 44 γκολ σε 42 αγώνες, περισσότερα από ένα γκολ ανά αγώνα στο αγγλικό πρωτάθλημα).

«Πόσα μου έχει απομείνει στο συμβόλαιό μου; Τρία χρόνια και 10 μήνες; Άρα υπάρχει ακόμη χρόνος να το κάνω, σωστά;», είχε πει αστειευόμενος σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νορβηγός, ο οποίος αφού κάνει τα μαθηματικά λέει πιο σοβαρά: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Πρέπει να σκεφτείς το επόμενο παιχνίδι, τη σεζόν και μετά έρχονται αυτά τα πράγματα μετά από λίγο. Αλλά αν αποδειχθεί ότι θα μείνω στην Αγγλία για άλλα 15 χρόνια, γιατί όχι;».

Η Μάντσεστερ Σίτι βλέποντας τα... θαύματα του Έρλινγκ Χάαλαντ, θέλει να κρατήσει για πάντα τον 23χρονο επιθετικό στο «Έτιχαντ». Γι' αυτό και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Gazzetta dello Sport», οι Πολίτες αναμένεται να δώσουν στον Χάαλαντ νέο συμβόλαιο, το οποίο θα αφαιρέσει την αναφερόμενη ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 173 εκατομμυρίων λιρών και θα μειώσει τους φόβους ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα θα μπορούσαν να τον «κλέψουν» στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Ούτε ο Χάαλαντ ούτε ο Ντε Μπρόινε: Ο Ρόδρι είναι ο πιο κομβικός παίκτης της Σίτι και η απουσία του... την πλήγωσε
PREMIER LEAGUE

13:27 - 10.10.2023

Ούτε ο Χάαλαντ ούτε ο Ντε Μπρόινε: Ο Ρόδρι είναι ο πιο κομβικός παίκτης της Σίτι και η απουσία του... την πλήγωσε

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε αρκετά χωρίς τον Ρόδρι, με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους. Πρόκειται ίσως για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή, του οποίου το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το τρέχων συμβόλαιο του Έρλινγκ Χάαλαντ με τους Πολίτες, ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027. Πριν από μερικές ημέρες στο Νησί, έκαναν λόγο για αστρονομικό συμβόλαιο που θα προσφέρει η Σίτι στον Νορβηγό. Συγκεκριμένα οι Πολίτες φέρονται διατεθειμένοι να του προσφέρουν απολαβές οι οποίες, χωρίς τα μπόνους, θα φτάνουν τις 460.000 ευρώ την εβδομάδα. Δηλαδή πάνω από 65.000 ευρώ την ημέρα!