H Σίτι θέλει να κάνει τον Χάαλαντ τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην Αγγλία - Πόσα χρήματα θα παίρνει ετησίως

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

Έρλινγκ Χάαλαντ/ Photo by Lewis Storey/Getty Images

H Σίτι θέλει να κάνει τον Χάαλαντ τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην Αγγλία - Πόσα χρήματα θα παίρνει ετησίως

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:08 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 08.09.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι προσφέρει στον Έρλινγκ Χάαλαντ νέο συμβόλαιο ως το 2028, για να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της Premier League.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή που πάτησε στο Νησί πως θα κάνει σπουδαία πράγματα. Στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι ο Νορβηγός επιθετικός σημείωσε 52 γκολ σε 53 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων της Premier League, του Κυπέλλου Αγγλίας και του Champions League

O 23χρονος φορ κατέκτησε με τους «πολίτες» τον τίτλο του αγγλικού πρωταθλήματος, το FA Cup, το Champions League και το Super Cup Ευρώπης. Ο Χάαλαντ, ο οποίος έχει ήδη σκοράρει έξι γκολ κι έχει μοιράσει και μία ασίστ σε έξι ματς τη φετινή σεζόν, έχει συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το 2027. 

Πρόθεση των «πολιτών» είναι να το επεκτείνουν για έναν επιπλέον χρόνο (2028) και για αυτό αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πολύ σύντομα. 

Όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, με τη νέα συμφωνία οι ετήσιες απολαβές του Νορβηγού επιθετικού θα φτάσουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, που θα τον καταστήσουν τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της Premier League.

Να σημειώσουμε πως με το τωρινό του συμβόλαιο ο Χάαλαντ αμείβεται με 17,7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. 

Ωμή παραδοχή Χάαλαντ: «Ήταν οφσάιντ, πρέπει να νιώθουν απαίσια»

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με τη Φούλαμ για την τέταρτη αγωνιστική της Premier League, υπήρξε μια φάση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους φιλοξενούμενους.

Μετά από κόρνερ της Σίτι, ο Νέιθαν Άκε έπιασε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Ο Μάνουελ Ακάντζι δεν ήρθε σε επαφή με τη μπάλα, όμως συμμετείχε στη φάση, μπλοκάροντας το οπτικό πεδίο του Λένο. Ο VAR δεν έστειλε τον Μάικλ Όλιβερ για on field review και οι άνθρωποι της Φούλαμ ήταν έξαλλοι.

«Όποιος έχει έστω και μικρή ποδοσφαιρική γνώση, είναι βέβαιος ότι το γκολ έπρεπε να ακυρωθεί», ήταν τα λόγια του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος ήταν έξω φρενών με την απόφαση. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ από την πλευρά του δήλωσε: «Ήταν οφσάιντ. Νιώθω άσχημα για αυτούς. Θα ήμουν και εγώ οργισμένος στη θέση τους! Πρέπει να νιώθουν απαίσια».

Το γκολ αυτό έδωσε στη Σίτι το προβάδισμα με 2-1, λίγο πριν η λήξη του ημιχρόνου και καταρράκωσε την ψυχολογία των «κότατζερς». Δεν έκρινε το αποτέλεσμα προφανώς, αλλά έκανε το έργο της Φούλαμ πολύ δύσκολο.

Χάαλαντ: «Είμαι 22 χρονών και ζω το όνειρό μου, παίζω στην ιδανική ομάδα για να συνεχίσω να βελτιώνομαι» (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

08:53 - 01.09.2023

Χάαλαντ: «Είμαι 22 χρονών και ζω το όνειρό μου, παίζω στην ιδανική ομάδα για να συνεχίσω να βελτιώνομαι» (vids)

O Έρλινγκ Χάαλαντ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στα 22 του κατάφερε να αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της χρονιάς κι έθεσε τους στόχους που έχει με την Μάντσεστερ Σίτι από εδώ και πέρα.

Είναι γεγονός ότι, μόλις σε τέσσερις αγωνιστικές στην Premier League, έχουν σημειωθεί αρκετά διαιτητικά λάθη, σε διάφορα παιχνίδια. Δυστυχώς το κατά γενική ομολογία κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, διαθέτει ορισμένους από τους χειρότερους διαιτητές και η λίγκα δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει την κατάσταση.