Ο Χάαλαντ μόλις είχε κατακτήσει το Champions League και ζητούσε συμβουλές από τον Ανρί (vids)

Τιερί Ανρί & Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

Ο Χάαλαντ μόλις είχε κατακτήσει το Champions League και ζητούσε συμβουλές από τον Ανρί (vids)

Κώστας Τόπας 09:48 - 12.06.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μόλις είχε κατακτήσει το Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε από το να ζητήσει συμβουλές για την βελτίωση του παιχνιδιού του, από τον Τιερί Ανρί.

Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από τον Νορβηγό αστέρα όταν υπέγραψε στη Μάντσεστερ Σίτι, σε μια μεταγραφή 65 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το περασμένο καλοκαίρι. Όχι μόνο ο Χάαλαντ ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες στην πρώτη του σεζόν με τον σύλλογο αλλά και τις ξεπέρασε. Ο 22χρονος φορ σημείωσε ρεκόρ με 52 γκολ σε 53 αγώνες στην πρώτη του χρονιά στο «Έτιχαντ».

Τα γκολ του βοήθησαν τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει ένα ιστορικό τρεμπλ καθώς αναδείχθηκε νικήτρια σε Premier League, Κύπελλο Αγγλίας και Champions League.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πήρε φανέλα βασικού στον τελικό του Champions League το βράδυ του Σαββάτου (10/06) κόντρα την Ίντερ, χωρίς ωστόσο να βρίσκει δίχτυα. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζέιμι Κάραγχερ ρώτησε τον νεαρό επιθετικό των Πολιτών αν είχε ερωτήσεις στις οποίες θα ήθελε να απαντήσει ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Τιερί Ανρί.

Ετσι, Χάαλαντ ζήτησε από τον παλαίμαχο επιθετικό της Άρσεναλ συμβουλές για το πώς θα μπορούσε να βελτιώσει το παιχνίδι του. Ο Ανρί ήταν πολύ χαρούμενος που μοιράστηκε τις σκέψεις του και του έδωσε μερικές συμβουλές.

«Αν θέλεις να μου δώσεις μια [κομμάτι] συμβουλή, ποια θα ήταν αυτή;», ρώτησε ο Χάαλαντ τον Ανρί.

«Είπα στον αέρα ότι στο κουτί, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να μάθεις. Αυτό που κάνεις ήδη εσύ δεν ανταποκρίνεται σε κανέναν. Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να μάθεις. Αλλά τότε εσείς (η Σίτι) θα πάτε στο quadruple αν βελτιωθείς κι άλλο. Θα σκοράρεις 100 γκολ την εβδομάδα», του είπε μεταξύ άλλων ο Ανρί.

Ο Χάαλαντ έλαβε τη συμβουλή του Ανρί και είπε: «Συμφωνώ - μην ξεχνάτε ότι είμαι 22. Σκεφτείτε όταν ήσουν πολύ 22. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρόκειται να μάθετε. Από τότε που υπέγραψα από την Ντόρτμουντ μέχρι τώρα, υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά από τόσα πολλά πράγματα. Από το πώς σκέφτομαι μετά τα παιχνίδια, πώς σκέφτομαι πριν από τους αγώνες, πώς δίνω κίνητρα στον εαυτό μου, πώς μιλάω στους άλλους. Έχεις εμπειρία μέσα από τους ανθρώπους και μέσα στο γήπεδο. Συμφωνώ - μπορώ να εξελιχθώ ακόμα πιο πολύ», κατέληξε ο Νορβηγός.

Η αφρικανική «κατάρα» του ατζέντη του Τουρέ σταμάτησε να κυνηγά τον Γκουαρδιόλα στο Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

08:33 - 12.06.2023

Η αφρικανική «κατάρα» του ατζέντη του Τουρέ σταμάτησε να κυνηγά τον Γκουαρδιόλα στο Champions League

Με την κατάκτηση του Champions League, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβαλε τέλος στην αφρικανική κατάρα που λέγεται πως τον κυνηγούσε μετά την αποπομπή του Γιάγια Τουρέ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Χάαλαντ ζητούσε συμβουλές για το πώς μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι λίγα λεπτά αφότου κατακτήσει το Champions League.