Ο Χάαλαντ σημείωσε απίστευτο νέο ρεκόρ στην Premier League με το γκολ κόντρα στη Μπρέντφορντ

Έρλινγκ Χάαλαντ

Ο Χάαλαντ σημείωσε απίστευτο νέο ρεκόρ στην Premier League με το γκολ κόντρα στη Μπρέντφορντ

Κώστας Τόπας 08:18 - 21.02.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σημείωσε ένα ακόμη αξιοσημείωτο ρεκόρ με το γκολ που πέτυχε κι έδωσε στη Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη εναντίον της Μπρέντφορντ.

Η Σίτι πήγε στον αγώνα της Τρίτης (20/02) στο «Έτιχαντ» με επιφυλακτικότητα ότι η αποτυχία της νίκης θα μπορούσε να δώσει στη Λίβερπουλ την πρωτοβουλία στην κούρσα του τίτλου της Premier League. Στην εναρκτήρια φάση, η ομάδα του Κλοπ βρισκόταν τέσσερις βαθμούς μπροστά από τη Σίτι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού οι «Reds» επικράτησαν της Μπρέντφορντ με 4-1 το Σάββατο και η Σίτι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τσέλσι.

Τα πρώτα 70 λεπτά δεν κύλησαν όπως θα ήθελε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. αν και η ομάδα του κυριάρχησε στην κατοχή και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Η Μπρέντφορντ όμως έμεινε σταθερή και η Σίτι δεν μπορούσε να βρει τρόπο να περάσει. Τελικά, με τους οπαδούς της Σίτι μέσα στο «Έτιχαντ» να είναι ανήσυχοι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ κατάφερε να βρει δίχτυα και να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του. 

Το γκολ του Νορβηγού ήταν το πρώτο του κόντρα στην Μπρέντφορντ, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στην ομάδα του Τόμας Φρανκ την περασμένη σεζόν. Ο Χάαλαντ έχει σκοράρει πλέον και στις 22 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στην Premier League, βρίσκοντας τα δίχτυα 53 φορές σε 55 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα βρίσκεται τώρα μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφαία Λίβερπουλ, η οποία αντιμετωπίζει τη Λούτον Τάουν στο Άνφιλντ την Τετάρτη (21/02, 21:30).  Η Σίτι και η Λίβερπουλ θα συναντηθούν στο Άνφιλντ την Κυριακή 10 Μαρτίου σε μια σύγκρουση που θα μπορούσε να έχει τεράστιο λόγο για το πού θα καταλήξει το τρόπαιο της Premier League στο τέλος της σεζόν.