Αυτή είναι η νέα ομάδα που αγοράζει το City Football Group

Μάντσεστερ Σίτι

i

©Photo by Michael Regan/Getty Images

Αυτή είναι η νέα ομάδα που αγοράζει το City Football Group

Πάνος Κορομηλάς 16:36 - 18.02.2024

Το City Football Group, ο όμιλος που βρίσκεται πίσω από τη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του και με την Μπασακσεχίρ.

Νέα επιχειρηματική κίνηση για το City Football Group. Ο επιχειρηματικός όμιλος που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Χιρόνα, ετοιμάζεται να επενδύσει και στα γήπεδα της Τουρκίας. 

Συγκεκριμένα, οι διοικούντες του ομίλου έφτασαν σε συμφωνία με την Μπασακσεχίρ, ώστε να υπάρξει συνεργασία στα πλαίσια ανάπτυξης των ακαδημιών του συλλόγου αλλά και την μεταγραφική ενίσχυση. Το City Group θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των υποδομών και του ρόστερ του συλλόγου. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο όμιλος δεν θα αγοράσει μετοχές της ομάδας, αλλά θα υπάρχει άμεση συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για τον καθορισμό των στρατηγικών που θα ακολουθεί ο τουρκικός σύλλογος. 

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος έχει ήδη επενδύσει σε εννέα χώρες του κόσμου, με την Τουρκία να γίνεται η δέκατη. Μάντσεστερ Σίτι, Χιρόνα, Παλέρμο και Νιου Γιορκ Σίτι, είναι μεταξύ άλλων οι ομάδες που διαχειρίζεται. 

Αυτή τη στιγμή, η Μπασακσεχίρ βρίσκεται στην ένατη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος, έχοντας συγκεντρώσει 33 βαθμούς σε 25 αγωνιστικές. Δε βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική περίοδο, όμως με την είσοδο ενός τόσο ισχυρού επιχειρηματικού ομίλου, τα δεδομένα μπορούν να ανατραπούν.