Οριστικά εκτός Euro ο Χάαλαντ!

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Intime

Οριστικά εκτός Euro ο Χάαλαντ!

Κώστας Τσιακλής 10:12 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 19.11.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μένει οριστικά εκτός Euro 2024, εξαιτίας του αποκλεισμού του Ισραήλ από τα προκριματικά.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (18/11) έθεσαν εκτός Euro 2024 τον σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ. 

Το Σάββατο λοιπόν ακόμα τρεις ομάδες έκλεισαν θέση για τα γήπεδα της Γερμανίας και πλέον είναι γνωστές οι 16 από τις 24 χώρες που θα βρεθούν στην τελική φάση του Euro 2024. Οι τελευταίες που το πέτυχαν αυτό είναι η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ελβετία.

Οι «οράνιε» δεν εντυπωσίασαν όμως κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0 της Ιρλανδίας και κλείδωσαν και μαθηματικά τη θέση τους στο Euro. Αυτό το αποτέλεσμα έστειλε την Εθνική Ελλάδας στα μπαράζ του Nations League, εκεί όπου περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά. Μέχρι στιγμής αυτό θα είναι το Καζακστάν, το οποίο όμως διεκδικεί ακόμα την απευθείας πρόκριση και αν την πάρει τότε θα παραχωρήσει τη θέση της στο Αζερμπαϊτζάν, στέλνοντας το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα την πρόκριση πήραν η Ρουμανία και η Ελβετία. Οι Ρουμάνοι πήραν σπουδαία νίκη απέναντι στο Ισραήλ, τελειώνοντας έτσι την υπόθεση πρόκριση. Από το αποτέλεσμα αυτό ευνοήθηκαν και οι Ελβετοί που δεν κατάφεραν να νικήσουν το Κόσοβο ωστόσο προκρίθηκαν μαζί με τη Ρουμανία.

Οι εξελίξεις αυτές επηρέασαν και τη Νορβηγία των Έρλινγκ Χάαλαντ και Μάρτιν Έντεγκααρντ. Οι δύο παίκτες των Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ θα μείνουν οριστικά εκτός της τελικής φάσης του Euro 2024 εξαιτίας του Ισραήλ! Αυτό γιατί οι Ισραηλινοί έχουν κλειδώσει πλέον τη θέση τους στα μπαράζ του Nations League και άφησαν εκτός αυτών τους Νορβηγούς. Σίγουρη θέση στα Play-Offs έχουν επίσης οι Πολωνία, Βοσνία, Φινλανδία, Γεωργία, Ελλάδα και Λουξεμβούργο.

Τα ζευγάρια των μπαράζ του Nations League ως έχουν τα δεδομένα:

Α' Κατηγορία: Πολωνία - Εσθονία

Α' Κατηγορία: Ουαλία - Φινλανδία/Ουκρανία/Ισλανδία

Β΄ Κατηγορία: Ισραήλ - Ουκρανία/Ισλανδία

Β΄ Κατηγορία: Βοσνία - Φινλανδία/Ουκρανία

Γ΄ Κατηγορία: Γεωργία - Λουξεμβούργο

Γ΄ Κατηγορία: Ελλάδα - Καζακστάν

Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!