Ντεσάν: «Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνουμε τουρισμό»

Ντιντιέ Ντεσάν

i

© Intime

Ντεσάν: «Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνουμε τουρισμό»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:22 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:14 - 21.11.2023

Μετά το «πάρτι» της Γαλλίας κόντρα στο Γιβραλτάρ, ο Ντιντιέ Ντεσάν κλήθηκε να σχολιάσει το επερχόμενο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην Ελλάδα.

Η Γαλλία πριν το ματς κόντρα στην Ελλάδα θριάμβευσε κόντρα στο Γιβραλτάρ, το οποίο και διέλυσε με 14-0! Οι «τρικολόρ» είχαν οκτώ διαφορετικούς σκόρερ και σε τρελά κέφια τον Κιλιάν Εμπαπέ που σημείωσε χατ-τρικ και έφτασε τα 300 γκολ στην καριέρα του. Σημαντικό ρόλο στη διακύμανση του σκορ έπαιξε και η κόκκινη κάρτα που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο 18'.

Η νίκη των Γάλλων είναι πλέον και η μεγαλύτερη σε έκταση στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μέχρι σήμερα το σχετικό ρεκόρ κατείχε η Γερμανία που είχε επικρατήσει με 13-0 του Σαν Μαρίνο τον Σεπτέμβριο του 2006.

Μπορεί η Γαλλία να έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση της διοργάνωσης και πλέον το ματς με την Ελλάδα να έχει έναν διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο ο Ντιντιέ Ντεσάν ανέφερε πως η ομάδα του δεν θα κάνει τουρισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς με στιλ, είτε κάνοντας το καλά είτε πολύ καλά. Ξέρουμε να σεβόμαστε τον αντίπαλο. Τα 14 γκολ δεν είναι άσχημα. Μέσα από τις κινήσεις και τους συνδυασμούς μού άρεσε η σωστή πλευρά. Συνήθως, είναι η αριστερή πλευρά που είναι πιο ζωντανή, αλλά απόψε, ήταν το αντίθετο. 

Έπρεπε να κερδίσουμε δύο βαθμούς στα δύο ματς που απομένουν για να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση που να έχουμε λιγότερο έλεγχο όπως συνέβη στο τελευταίο Euro, αλλά και να θέσουμε υψηλότερους στόχους και να μην είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχουμε. Αυτή η ομάδα είναι ανταγωνιστική, θέλει πάντα περισσότερα. Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνουμε τουρισμό», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της Γαλλίας.

Γράφει ιστορία ο Ζαΐρ-Εμερί πριν το ματς με την Ελλάδα: Γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που εκπροσωπεί την Εθνική Γαλλίας στη μεταπολεμική εποχή!
EURO

20:49 - 18.11.2023

Γράφει ιστορία ο Ζαΐρ-Εμερί πριν το ματς με την Ελλάδα: Γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που εκπροσωπεί την Εθνική Γαλλίας στη μεταπολεμική εποχή!

Ο Γουαρέν Ζαΐρ-Εμερί θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την Εθνική Γαλλίας και το όνομα του θα γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία των «τρικολόρ».

Στη συνέχεια ο ίδιος κλήθηκε να μιλήσει για την απόδοση του Εμπαπέ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κιλιάν, πέρα ​​από ό,τι έχει κάνει και είναι ικανός να κάνει, πετυχαίνει αυτό το χατ-τρικ... συμμετέχει πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και στον ρόλο του ως αρχηγός. Αυτό τον κάνει υπεύθυνο απέναντι στην ομάδα, το κάνει τέλεια. με τη βοήθεια του Αντουάν (Γκριεζμάν) επίσης».

Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!