Το viral βίντεο του Χάαλαντ από την προθέρμανση που δείχνει ότι ήταν εκτός κλίματος με την Άρσεναλ (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

PrtScr

Το viral βίντεο του Χάαλαντ από την προθέρμανση που δείχνει ότι ήταν εκτός κλίματος με την Άρσεναλ (vid)

Κώστας Τόπας 09:48 - 02.04.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρέθηκε σε κακή μέρα στο ντέρμπι της Σίτι με την Άρσεναλ και είχε φανεί ξεκάθαρα και από την προθέρμανση της ομάδας του.

Αδιαμφισβήτητα ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι μια... μηχανή των γκολ, ένας επιθετικός με «πείνα» για σκοράρισμα που κάνει ό,τι περνάει από τα πόδια του στον αγωνιστικό χώρο για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Μόνο στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Νορβηγός έχει 81 γκολ σε 88 αγώνες έχοντας ήδη κερδίσει τα πάντα με την ομάδα που ηγείται ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιόδους της σεζόν, ο αστέρας των Πολιτών έχει δεχθεί κριτική. Συνήθως οφείλεται σε χαμένες καθαρές ευκαιρίες, αλλά μετά τον αγώνα με την Άρσεναλ (0-0), το τεχνικό του επίπεδο έχει τεθεί στο προσκήνιο.

Ο Ρόι Κιν ο θρυλικός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1992 έως το 2005, ήταν πολύ επικριτικός για την απόδοση του Έρλινγκ Χάαλαντ στον αγώνα της Premier League, όπου η Μάντσεστερ Σίτι κατέληξε ισόπαλη 0-0 εναντίον των «κανονιέρηδων».

«Το επίπεδο του παιχνιδιού του γενικά είναι πολύ φτωχό. Όσον αφορά τα γκολ, είναι ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά το γενικό του παιχνίδι είναι πολύ φτωχό.  Είναι σχεδόν σαν παίκτης της League Two (τέταρτη κατηγορία αγγλικού ποδοσφαίρου)». δήλωσε στο talk show του Sky Sports.

Πέρα από την κριτική στην τηλεόραση, τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral ένα βίντεο με το ζέσταμα του Νορβηγού. Σε αυτό ο Χάαλαντ δεν μπορεί να ανταλλάξει απλές πάσες με τους συμπαίκτες του, κάτι που ενίσχυσε τα σκληρά λόγια του Κιν για την τεχνική του.

Κατά την πρώτη του σεζόν στη Σίτι, υπήρχαν ήδη άνθρωποι που αμφισβήτησαν τον ρόλο του επιθετικού και την προσαρμογή του στο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρντιόλα, αμφισβητώντας αν η ομάδα είχε υψηλότερο επίπεδο με τον Χάαλαντ ή με έναν άλλο επιθετικό παίκτη όπως ο Χουλιάν Άλβαρες ή ακόμα και με ένα ψεύτικο «9».