Χάου για την τιμωρία του Τονάλι: «Η ασθένεια του στον τζόγο δεν σταμάτησε όταν μετακόμισε στην Αγγλία»

Έντι Χάου

i

Prtscr

Χάου για την τιμωρία του Τονάλι: «Η ασθένεια του στον τζόγο δεν σταμάτησε όταν μετακόμισε στην Αγγλία»

Κώστας Τόπας 14:13 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 29.03.2024

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την πρόσφατη τιμωρία του Σάντρο Τονάλι για παράνομο στοιχηματισμό.

Ενώ εξακολουθεί να εκτίει την 10μηνη απαγόρευση από τους αγωνιστικούς χώρους, που επέβαλε η Ιταλική Ομοσπονδία, για το σκάνδαλο αθλητικών στοιχημάτων που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο, ο Σάντρο Τονάλι κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά σε σχέση με υποτιθέμενες παραβιάσεις των κανόνων στοιχηματισμού της FA.

Αν και δεν αναμένεται ότι οι 50 παραβάσεις που του απαγγέλθηκαν στην Αγγλία, ως παίκτης της Νιούκαστλ, θα επιδεινώσουν ή θα παρατείνουν την κύρωσή του, η αλήθεια είναι ότι ο τζόγος είναι ένα πρόβλημα που μεγαλώνει μόνο στη Βρετανία.

«Αυτή η ασθένεια δεν σταμάτησε όταν μετακόμισε στην Αγγλία. Ήταν εκεί (η αρρώστια) και οι άνθρωποι θα έπρεπε να το βλέπουν έτσι, όχι να τον κατηγορούν και να τον τιμωρούν ακόμη περισσότερο , γιατί δεν νομίζω ότι αυτό καταλήγει στη ρίζα του προβλήματος», δήλωσε ο Έντι Χάου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Νιουκάστλ με τη Γουέστ Χαμ το Σάββατο (30/03, 14:30) και συνέχισε λέγοντας:

«Πρέπει να προστατεύσουμε όλους τους παίκτες μας. Αυτό είναι κάτι που είναι διαθέσιμο σε όλους και γίνεται ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην κοινωνία. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα του Σάντρο (Τονάλι)».

Η κύρωση του πρώην αρχηγού της Μίλαν, ο οποίος δεν έχει παίξει αγώνα με τη Νιούκαστλ από τις 25 Οκτωβρίου, σημειώθηκε λίγους μήνες μετά τη γνωστή υπόθεση Ιβάν Τόνεϊ. Ο Άγγλος επιθετικός, ο οποίος επέστρεψε στη Μπρέντφορντ τον Ιανουάριο και κλήθηκε από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πέρασε οκτώ μήνες χωρίς να αγωνιστεί, επίσης για παραβίαση των κανονισμών της FA για αθλητικά στοιχήματα. Την αντίστοιχη τιμωρία υπέστησαν και άλλοι πρώην παίκτες της Premier League, όπως οι Κίεραν Τρίπιερ, Ντάνιελ Στάριτζ και Τζόε Μπάρτον.