Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του FA Cup για έκτη σερί φορά

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά του FA Cup για έκτη σερί φορά

Δημήτρης Χούπης 21:58 - 16.03.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι με τη νίκη της επί της Νιούκαστλ με 2-0, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup για έκτη σερί φορά. Κάπως έτσι έγινε η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-0 της Νιούκαστλ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup. Τα γκολ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα τα πέτυχε ο Μπερνάρντο Σίλβα, με παρόμοιο τρόπο, σουτάροντας από το ύψος της περιοχής και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Ντουμπράφκα.

Κάπως έτσι οι «πολίτες» θα βρίσκονται στο Wembley μαζί με την Κόβεντρι, η οποία επικράτησε με 3-2 της Γουλβς σε ένα τρομερό παιχνίδι. Αυτή λοιπόν είναι η έκτη σερί φορά που η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Ένα επίτευγμα που δεν το έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα στην Αγγλία. Από τις έξι φορές, έχει κατακτήσει τις δύο, όσες φορές δηλαδή έχει περάσει και στον τελικό. Τις άλλες τέσσερις φορές γνώρισε τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά.

Τη σεζόν 2018-19 οι «πολίτες» νίκησαν τη Γουότφορντ με 6-0 στον τελικό, ενώ την περασμένη σεζόν επικράτησαν με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα από το Etihad έχει κατακτήσει εφτά φορές το τρόπαιο, όντας στην έκτη θέση του σχετικού πίνακα. Η ομάδα με τα περισσότερα FA Cup είναι η Άρσεναλ, η οποία έχει 14 και ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 12.

Ο... κακός χαμός από τους οπαδούς της Κόβεντρι στο γκολ - πρόκριση κόντρα στη Γουλβς (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18:04 - 16.03.2024

Ο... κακός χαμός από τους οπαδούς της Κόβεντρι στο γκολ - πρόκριση κόντρα στη Γουλβς (vid)

Η Κόβεντρι πήρε μια επική πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup κόντρα στη Γουλβς, κάνοντας μια τρομερή ανατροπή στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στο γκολ - πρόκριση μάλιστα επικράτησε ο... κακός χαμός στην κερκίδα των οπαδών της ομάδας.

Η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ είναι στη συνέχεια με οκτώ κατακτήσεις, ενώ μαζί με τους «πολίτες» είναι η Άστον Βίλα. Η Νιούκαστλ και η Μπλάκμπερν έχουν από έξι κατακτήσεις και τη δεκάδα τη κλείνουν οι Έβερτον, Γουέστ Μπρομ και Γουόντερερς με πέντε Κύπελλα. Το εντυπωσιακό με το FA Cup είναι ότι το έχουν κατακτήσει 44 διαφορετικές ομάδες, ενώ υπενθυμίζεται πως το Κύπελλο Αγγλίας είναι ο πιο παλιός θεσμός στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετρώντας πάνω από εκατό χρόνια.