O Xάρβεϊ Μπαρνς θέλει να γίνει «Σκωτσέζος» για να παίξει στο Euro

Χάρβεϊ Μπαρνς

i

©printscreen

O Xάρβεϊ Μπαρνς θέλει να γίνει «Σκωτσέζος» για να παίξει στο Euro

Ο νέος εξτρέμ της Νιουκάστλ και πρώην της Λέστερ, Χάρβεϊ Μπαρνς, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της Σκωτίας, «αφήνοντας στην άκρη» την Αγγλία με την οποία ωστόσο έχει καταγράψει ήδη επίσημη συμμετοχή

Όπως αποκαλύπτουν οι «Times», o Άγγλος εξτρέμ της Νιουκάστλ, Χάρβεϊ Μπαρνς σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να «αφήσει» την Εθνική ομάδα της Αγγλίας και να επιλέξει την προοπτική της Σκωτίας. Ο Μπαρνς έχει γεννηθεί στην Αγγλία, αλλά παρόλα αυτά έχει «σκωτσέζικες ρίζες» από την πλευρά των παππούδων του.

Στην περίπτωση του υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα: Υπό κανονικές συνθήκες, ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί με τη πρώτη ομάδα μιας χώρας δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί με κάποια άλλη. Ο Μπαρνς πράγματι, έχει αγωνιστεί μια φορά με το εθνόσημο της Αγγλίας, τον Οκτώβριο του 2020, όταν πέρασε ως αλλαγή στο 76ο λεπτό, σε μια νίκη της ομάδας του απέναντι στην Ουαλία με 3-0, αλλά παρόλα αυτά έχει δικαίωμα αλλαγής.

Στην περίπτωση του Μπαρνς, η Σκωτσέζικη υπηκοότητα που κατέχει είναι από την πλευρά των παππούδων της μητέρας του, γεγονός που του επιτρέπει να αγωνιστεί με τη Σκωτία, παρά τη συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας. Kαι πως να μην το σκέφτεται άλλωστε, όταν οι Σκωτσέζοι έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία στα προκριματικά του EURO 2024, έχοντας το «απόλυτο» 5/5, στον όμιλο με Ισπανία, Noρβηγία, Γεωργία και Κύπρο και βρίσκονται στη κορυφή της βαθμολογίας. 

Έριξε «τριάρα» στην Κύπρο η Σκωτία και είναι μια ανάσα από το Euro - «Έσωσε» την  ισοπαλία στο 88' η Τουρκία
EURO

23:45 - 08.09.2023

Έριξε «τριάρα» στην Κύπρο η Σκωτία και είναι μια ανάσα από το Euro - «Έσωσε» την ισοπαλία στο 88' η Τουρκία

Η Σκωτία επικράτησε άνετα της Κύπρου με 3-0 και είναι μια ανάσα από την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024. Την ίδια ώρα η Τουρκία έσωσε την ισοπαλία στο 88' (1-1) απέναντι στην Αρμενία.

Ο Μπαρνς το φετινό καλοκαίρι, πραγματοποίησε μια ακόμη αλλαγή στη καριέρα του, αφού αποχώρησε από τη Λέστερ έπειτα από τέσσερα χρόνια. «Οι αλεπούδες», υποβιβάστηκαν στην Championship και η Νιουκάστλ εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία, αποκτώντας τον με το ποσό των 44 εκατομμυρίων ευρώ. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της φετινής Premier League, έχει πετύχει ένα γκολ και μια ασίστ με τη νέα του ομάδα.