Ανακοίνωσε τον Χατζηδιάκο η Κάλιαρι
i

©Cagliari Calcio

Ανακοίνωσε τον Χατζηδιάκο η Κάλιαρι

Δημήτρης Χούπης 20:11 - 01.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:12 - 01.09.2023

Ο Παντελής Χατζηδιάκος είπε «αντίο» στην Άλκμααρ μετά από πάνω από δέκα χρόνια, με την Κάλιαρι να τον ανακοινώνει μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Παίκτης της Κάλιαρι κι επίσημα έγινε ο Παντελής Χατζηδιάκος. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αποχώρησε από την Αλκμάαρ μετά από πάνω από δέκα χρόνια και στην ομάδα της Σαρδηνίας υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Ο διεθνής στόπερ με τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας μέτρησε πάνω από διακόσιες συμμετοχές, έξι γκολ και εννέα ασίστ, ωστόσο δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο. Είναι 27 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, ενώ έχει φορέσει και τα χρώματα της Εθνικής Ολλανδίας (Κ-16, Κ-17). 

Το ντεμπούτου του με την Άλκμααρ το έκανε τον Δεκέμβρη του 2015 σε ηλικία 17 ετών, σε έναν αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλπάο για το Europa League. Το πρώτο του τέρμα το έβαλε δύο χρόνια μετά στη νίκη της ομάδας του επί της Μάαστριχ με 3-2 για το κύπελλο Ολλανδίας. 

Την περασμένη χρονιά μάλιστα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Conference League, όπου και αποκλείστηκε από τη μετέπειτα νικήτρια του τροπαίου, Γουέστ Χαμ.

Με τη σειρά της η Άλκμααρ είπε «αντίο» σε ένα δικό της παιδί. Ο Έλληνας στόπερ αποτελεί «προϊόν» των τμημάτων υποδομής της ομάδας, ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία να αγωνίζεται εκεί, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν και αρχηγός. 

Η διάδοχος της Ντιλέτα Λεότα στην ιταλική τηλεόραση είναι η 19χρονη πρώην γυμνάστρια Κιάρα Μπάσο (pics)
SERIE A

22:44 - 23.08.2023

Η διάδοχος της Ντιλέτα Λεότα στην ιταλική τηλεόραση είναι η 19χρονη πρώην γυμνάστρια Κιάρα Μπάσο (pics)

Εκτός τηλεόρασης παραμένει η Ντιλέτα Λεότα η οποία προτιμά να περνάει χρόνο με το νεογέννητο μωρό της. Ωστόσο, το Sportialia βρήκε την ιδανική αντικαταστάτρια και αυτή ακούει στο όνομα Κιάρα Μπάσο.

Με μία ανάρτηση στο Twitter λοιπόν αποχαιρέτησε τον Χατζηδιάκο, γράφοντας: «Για πάντα ένας από εμάς».