Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ οδήγησαν το Ιράν στα προημιτελικά
i

Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images

Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ οδήγησαν το Ιράν στα προημιτελικά

Sportal newsroom 22:17 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:27 - 31.01.2024

Εχσάν Χατζισαφί και Καρίμ Ανσαριφάρντ σκόραραν στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Συρία και έστειλαν το Ιράν στα προημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία, η οποία προκρίθηκε άνετα κόντρα στο Μπαχρέιν.

Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Εχσάν Χατζισαφί και ο επιθετικός του Άρη, Καρίμ Ανσαριφάρντ, βρήκαν δίχτυα στη διαδικασία των πέναλτι, δίνοντας έτσι τη νίκη με 5-3 επί της Συρίας στο Ιράν και κατ' επέκταση την πρόκριση στα προημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου.

Οι Ιρανοί είχαν το πάνω χέρι στο ματς και προηγήθηκαν με πέναλτι του Μεχντί Ταρεμί στο 34ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησαν και τιμωρήθηκαν. Στο 64' ο Ομάρ Κρμπιν ισοφάρισε σε 1-1 και η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έστειλε το ματς στην παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο το Ιράν έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ταρεμί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο δεν το εκμεταλλεύτηκε η Συρία, με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ανσαριφάρντ, που μπήκε ως αλλαγή στο 90', εκτέλεσε το πρώτο και έκανε το 1-0, ο Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ έπιασε την εκτέλεση του Φαχντ Γιουσέφ και ο αρχηγός Χατζισαφί ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και έστειλε την εθνική του ομάδα στους «8».

Εκεί θα «κονταροχτυπηθεί» με την Ιαπωνία, η οποία δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στο Μπαχρέιν, του οποίου επικράτησε με 3-1. Οι Ρίτσου Ντόαν και Τακεφούσα Κούμπο έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ιάπωνες, το Μπαχρέιν μείωσε με αυτογκόλ του Ζίον Σουζούκι, αλλά ο Αγιάσε Ουέντα διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και «κλείδωσε» την υπόθεση πρόκριση.