Ετοιμάζεται να αφήσει τη Λίβερπουλ και να ακολουθήσει τον Τζέραρντ στη Σαουδική Αραβία ο Χέντερσον

Νεϊμάρ - Τζόρνταν Χέντερσον

i

©Intime

Ετοιμάζεται να αφήσει τη Λίβερπουλ και να ακολουθήσει τον Τζέραρντ στη Σαουδική Αραβία ο Χέντερσον

Κώστας Τσιακλής 08:54 - 13.07.2023

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, φέρεται ότι θα ακολουθήσει τον Στίβεν Τζέραρντ και θα αφήσει τους «κόκκινους» για χάρη της Αλ Ετιφάκ.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, φαίνεται ότι κλίνει προς τη Σαουδική Αραβία. Ο Άγγλος μέσος φέρεται να θέλει να αλλάξει εξ ολοκλήρου την καριέρα του και να υπογράψει στην Αλ Ετιφάκ του θρύλου των «κόκκινων», Στίβεν Τζέραρντ.

Ο Τζέραρντ λοιπόν επιστρέφει στους πάγκους έπειτα από εννέα μήνες αφού ανακοινώθηκε και επίσημα από την Αλ Ετιφάκ της Σαουδικής Αραβίας. Όπως είχε αναφέρει η Daily Mail ο θρύλος της Λίβερπουλ θέλει να κάνει την ομάδα του ανταγωνιστική και έβλεπε τις περιπτώσεις των Τζόρνταν Χέντερσον και Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Το ρεπορτάζ φαίνεται να επιβεβαιώνεται αφού τις τελευταίες ώρες τα δημοσιεύματα του νησιού ισχυρίζονται πως ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, ετοιμάζεται να αφήσει την Αγγλία και να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία. Οι σχέσεις του Τζέραρντ με τον 33χρονο μέσο άλλωστε είναι γνωστές αφού ο ίδιος είχε ορίσει τον Χέντερσον ως τον διάδοχο του στη Λίβερπουλ, όταν αυτός αποχώρησε το 2015.

Μάλιστα η Daily Mail μπήκε ακόμα πιο βαθιά στις λεπτομέρειες και κάνει λόγο πως οι απολαβές του Χέντερσον στην Αλ Ετιφάκ θα είναι οι τετραπλάσιες από αυτές που λαμβάνει στη Λίβερπουλ. Αν ισχύει αυτό το σενάριο τότε ο 33χρονος θα παίρνει περίπου 820,000 ευρώ την εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Χέντερσον θα έχει σύντομα συνομιλία με τον Γιούργκεν Κλοπ για να διαφανεί ποιος θα είναι ο ρόλος του στην ομάδα αν τελικά παραμείνει. Πάντως οι μεταγραφές των Αλέξις ΜακΆλιστερ και Ντομινίκ Σομποσλάι αναμένεται να τον αφήσουν σε δεύτερο ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χέντερσον έχει συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ για ακόμα δύο χρόνια και έτσι για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρέπει η Αλ Ετιφάκ να συμφωνήσει με τους «κόκκινους».

Ο Χέντερσον βρίσκεται στη Λίβερπουλ από τον Ιούλιο του 2011, όταν και αποκτήθηκε με 18 εκατομμύρια ευρώ από τη Σάντερλαντ. Ο αρχηγός έχει φτάσει μέχρι στιγμής τις 492 συμμετοχές και έχει απολογισμό 33 γκολ και 61 ασίστ. Την περασμένη περίοδο είχε 43 εμφανίσεις και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπλέον κατάφερε να σηκώσει όλα τα πιθανά τρόπαια πλην του Europa League.