Ο λόγος που ο Άγιαξ δεν επέτρεψε στον Χέντερσον να πάρει το «14» (vid)

Γιόχαν Κρόιφ

i

PrtScr

Ο λόγος που ο Άγιαξ δεν επέτρεψε στον Χέντερσον να πάρει το «14» (vid)

Κώστας Τόπας 13:31 - 19.01.2024

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ζήτησε το «14» για την φανέλα του, αλλά ο συγκεκριμένος αριθμός έχει αποσυρθεί από τον Άγιαξ, προς τιμήν του Γιόχαν Κρόιφ.

Στον Άγιαξ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζόρνταν Χέντερσον με τον Άγγλο διεθνή χαφ να υπογράφει στην ολλανδική ομάδα για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Ο 33χρονος μέσος στις δηλώσεις του τόνισε ότι θέλει γίνει μέρος της πλούσιας ιστορίας του Αίαντα, μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Άγγλος μέσος περιηγήθηκε στο μουσείο του συλλόγου και μίλησε για τους θρύλους του Άγιαξ μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Αλ Ετιφάκ μετά από ένα άστατο εξάμηνο εκεί. Ο Άγιαξ βρίσκεται στην πέμπτη θέση στην Eredivisie, περίπου 23 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν, αποκλείστηκε από το ολλανδικό Κύπελλο από την ερασιτεχνική Χέρακλες αλλά συνεχίζει στο Conference League.

Παρά την τρικυμία που περνάει φέτος η ομάδα του Τζον Φαν'τ Χιπ,, ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, Χέντερσον, επικαλέστηκε το πλούσιο παρελθόν του Άγιαξ, καθώς είπε: «Όταν ήμουν παιδί, προφανώς υπήρχαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες που έπαιζαν για τον Άγιαξ. Μπορώ να θυμηθώ τους Σέεντεροφ, Ράϊκανρτ, Φαν Μπάστεν, Κρόιφ και Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Ο Χέντερσον θα φορέσει τη φανέλα με το Νο 6 στον Άγιαξ, αλλά η αρχική του επιθυμία ήταν να αγωνίζεται με το «14» στην πλάτη. Κάτι όμως που δεν του ήταν δυνατό, μιας και το συγκεκριμένο νούμερο έχει αποσυρθεί προς τιμήν του Γιόχαν Κρόιφ.

«Το 14 είναι ο αριθμός μου, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται εδώ, το έμαθα! Ήξερα ότι είχε αποσυρθεί για τον Κρόιφ, κάτι που είναι κατανοητό», είπε ο Χέντερσον. «Το Νο 6 είναι καλό για μένα, είναι τα γενέθλια του γιου μου και ο μπαμπάς μου, όταν ήταν μικρότερος, έπαιζε το Νο 6, οπότε ελπίζω να είναι καλός οιωνός».