Οιωνοί τίτλου για την εκπληκτική Χιρόνα που συνεχίζει να ονειρεύεται

Χιρόνα

i

©Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Οιωνοί τίτλου για την εκπληκτική Χιρόνα που συνεχίζει να ονειρεύεται

Κώστας Τόπας 10:11 - 19.12.2023

Η Χιρόνα συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στη La Liga και ονειρεύεται το τέλος της φετινής σεζόν να κλείσει με τίτλο!

Η Χιρόνα παρέμεινε μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της La Liga σημειώνοντας την όγδοη νίκη της στους τελευταίους εννέα αγώνες πρωταθλήματος. Από την εντός έδρας ήττα με 3-0 από τους Μαδριλένους στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι Καταλανοί έχουν χάσει βαθμούς μόνο από την Μπιλμπάο. Χάρη σε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα και την τελευταία της νίκη επί της Αλαβές με 3-0, η Χιρόνα συνεχίζει ακάθεκτη στην κορυφή στο +2 από τους «μερένχες» και στο +9 από την τρίτη Μπαρτσελόνα.

Με 44 βαθμούς σε 17 ματς, υπάρχει κάθε λόγος η Χιρόνα να ονειρεύεται τον τίτλο. Η στατιστική υπηρεσία Opta υπολόγισε ότι από τις τέσσερις τελευταίες ομάδες που είχαν αυτόν τον αριθμό βαθμών μετά από τον ίδιο αριθμό αγώνων, οι τρεις αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ισπανίας. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε τελικά να παραδεχτεί την ανωτερότητά της έναντι της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα τη σεζόν 2010/11, η οποία τερμάτισε με 96 βαθμούς εκείνη την εποχή.

Ο κόουτς Μίχελ, απολαμβάνει το υψηλό επίπεδο που φτάνει η ομάδα του, αλλά δεν θέλει να σκεφτεί ακόμα έναν πιθανό τίτλο. «Η πραγματικότητα είναι ότι περνάμε ένα υπέροχο πρώτο μισό της σεζόν, στο επίπεδο των ομάδων που έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές», δήλωσε στη συνέχεια ο 48χρονος Ισπανός στα ισπανικά ΜΜΕ. «Πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και να την παίρνουμε ένα παιχνίδι τη φορά, αλλά αυτοί οι παίκτες γράφουν ήδη ιστορία».