Μαγική Χιρόνα, «βύθισε» τη Σεβίλλη με «εξωγήινο» Ντόβμπικ

Αρτέμ Ντόβμπικ

i

© PrtScr

Μαγική Χιρόνα, «βύθισε» τη Σεβίλλη με «εξωγήινο» Ντόβμπικ

Πάνος Κορομηλάς 23:59 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 22.01.2024

Η εντυπωσιακή Χιρόνα υπέταξε και τη Σεβίλλη (5-1) και έστειλε μήνυμα πως θα συνεχίσει μέχρι τέλους στην κούρσα για τον τίτλο της La Liga. «Διαστημικός» ο Άρτεμ Ντόβμπικ με χατ - τρικ σε έξι λεπτά.

Το «τρένο» της Χιρόνα δεν έχει σταματημό. Οι Καταλανοί φιλοξένησαν τη Σεβίλλη στην 21η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και επικράτησαν με 5-1, συνεχίζοντας την απίστευτη πορεία τους τη φετινή σεζόν. 

Έτσι, η κορυφή τους ανήκει έστω και προσωρινά, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ακολουθεί ένα βαθμό πίσω, αλλά με ένα ματς λιγότερο.

Η Σεβίλλη έκανε το... λάθος να προηγηθεί με γκολ του Ρομέρο στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης.

 Η αφύπνιση της Χιρόνα στη συνέχεια όμως ήταν άμεση και καταιγιστική. Ο Άρτεμ Ντόβμπικ πήρε το «όπλο» του και με τρία προσωπικά τέρματα, από το 13' ως το 19, άλλαξε τα δεδομένα. Χατ - τρικ σε έξι αγωνιστικά λεπτά για Ουκρανό φορ που έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα.

Η κυριαρχία της Χιρόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο έτερος Ουκρανός της επίθεσης, Βίκτορ Τσιγκάνκοφ, έκανε το 4-1 στο 56΄ ύστερα από όμορφη ασίστ του Σάβιο.

Ο Στουάνι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από εξαιρετική συνεργασία των Πάμπλο Τόρε και Μιγκέλ.

Η ομάδα του Μίτσελ διευρύνει με αυτή τη νίκη το αήττητο σερί 16 αγώνων που είχε σε όλες τις διοργανώσεις και πηγαίνει με το πόδι στο γκάζι στον προημιτελικό του Copa del Rey απέναντι στην Μαγιόρκα (24.01, 20:30).

Από την άλλη, σε δύσκολη θέση παραμένει η Σεβίλλη, ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζεται άμεσα βαθμούς για να μην κινδυνέψει στη συνέχεια. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA