Τρομερός Χόιλουντ: «Εσπασε» το απίθανο ρεκόρ του Κριστιάνο στην Premier League

Ράσμους Χόιλουντ & Κριστιάνο Ρονάλντο

Τρομερός Χόιλουντ: «Εσπασε» το απίθανο ρεκόρ του Κριστιάνο στην Premier League

Κώστας Τόπας 08:37 - 02.02.2024

Ο Ράσμους Χόιλουντ κατάφερε με το γκολ και την ασίστ που μοίρασε στον αγώνα με την Γουλβς, να σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ που κατείχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε έναν τρελό αγώνα με τη Γουλβς επικράτησε 4-3, χάρη στο γκολ του Μέινου στο 97'. Ο Έρικ Τεν Χαχ είδε επίσης τον Ράσμους Χόιλουντ σε μεγάλη βραδιά, καθώς ο 20χρονος Δανός επιθετικός έδωσε ασίστ στο πρώτο γκολ του Μάρκους Ράσφορντ και σκοράροντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του σε μόλις 22 λεπτά αγώνα.

Με αυτές τις δύο άμεσες συνεισφορές στα γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Χόιλουντ «έσπασε» ένα πολύ παλιό ρεκόρ που κατείχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην Premier League. Συγκεκριμένα, ο 20χρονος Δανός έγινε ο νεότερος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» που σκόραρε και μοίρασε ασίστ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο πρώην επιθετικός της Αταλάντα το πέτυχε σε ηλικία 20 ετών και 362 ημερών, ενώ ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας το είχε κάνει όταν ήταν 21 ετών. 

Επιπλέον, το παιχνίδι στο «Μολινό» ήταν μόλις το έκτο στην ιστορία της Premier League με πέντε γκολ στα τελευταία 20 λεπτά και μόλις το δεύτερο εξ αυτών με νικητήριο γκολ στο 90+, μαζί με το 5-4 της Σουόνσι επί της Κρίσταλ Πάλας τον Νοέμβριο του 2016.

Μετά από αυτή τη νίκη επί της Γουλβς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε τους 35 βαθμούς κι ανέβηκε στην 7η θέση του πίνακα και στο -8 από την πρώτη τετράδα.