Το viral tweet του Χοσέλου πριν από 12 χρόνια: «Εχετε κάποιο link για να δω τη Ρεάλ;»

Το viral tweet του Χοσέλου πριν από 12 χρόνια: «Εχετε κάποιο link για να δω τη Ρεάλ;»

Κώστας Τόπας 11:33 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 05:52 - 20.05.2024

Πριν από 12 χρόνια ο Χοσέλου ζητούσε ένα... link για να παρακολουθήσει διαδικτυακά έναν αγώνα της Ρεάλ. Σήμερα, στα 34 του χρόνια, ο Ισπανός φορ είναι ο μεγάλος ήρωας των Μαδριλένων, μιας και οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνιστεί για το δέκατο πέμπτο της Champions League χάρη σε έναν απρόσμενο ήρωα, έναν από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που πέτυχε τη μεγαλύτερη δόξα του σε ηλικία 34 ετών. Τον Χοσέλου.

«Γίνεσαι ποδοσφαιριστής για να μπορείς να ζήσεις αυτό που έχω ζήσει στο παρελθόν μου. Η δουλειά με οδήγησε να είμαι εδώ και να ζω στιγμές όπως η σημερινή», είπε ο Ισπανός φορ μετά το κατόρθωμα κόντρα στην Μπάγερν.

Από οπαδός της Ρεάλ στον τελικό του 2022 ο Χοσέλου έγινε ο μεγάλος ήρωας δύο χρόνια μετά (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

10:17 - 09.05.2024

Από οπαδός της Ρεάλ στον τελικό του 2022 ο Χοσέλου έγινε ο μεγάλος ήρωας δύο χρόνια μετά (vids)

Πρωταγωνιστής με δύο γκολ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ο Χοσέλου έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League. Έχοντας περάσει από τους «μερένχες» στο ξεκίνημα της καριέρας του και έχοντας αποχωρήσει ως... αδιάφορος σε ηλικία 22 ετών, ο Ισπανός επιθετικός περίμενε πολύ καιρό για να ζήσει τέτοιες βραδιές.

Ίσως πολλοί αμφέβαλλαν για την υπογραφή του, καθώς οι οπαδοί των Μαδριλένων δεν έβλεπαν πώς μπορούσε ο 34χρονος φορ να καλύψει το κενό που άφησε πέρυσι ο Καρίμ Μπενζεμά. Όπως δήλωσε μετά την πρόκριση της Ρεάλ στον τελικό, η άφιξή του στην ομάδα είναι δικαιολογημένη.

«Σίγουρα θα υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στην αρχή της σεζόν που θα το αμφισβητούσαν, αλλά η δουλειά και η εμπιστοσύνη ολόκληρου του συλλόγου έχει καταλήξει να αποδώσει καρπούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Χοσέλου δείχνει το πάθος του για τον σύλλογο της Ρεάλ ως παίκτης... και ως οπαδός. Το 2022 πήγε στον τελικό του Champions League για να δει τους «μερένχες» με τον πατέρα του και τον Ντάνι Καρβαχάλ, ο οποίος είναι κουνιάδος του.

Ο Χοσέλου γεννήθηκε στη Στουτγάρδη και όταν ήταν τεσσάρων ετών η οικογένειά του επέστρεψε στη Γαλικία. Από την ομάδα από την πόλη του στη Γαλικία, τη Σιλέντα, μέχρι το δύο γκολ κόντρα στην Μπάγερν που του έδωσε το εισιτήριο για το Γουέμπλεϊ, ο επιθετικός χρειάστηκε να δώσε χίλιες μάχες και σχεδόν σε άλλες τόσες ομάδες, για να φτάσει στην κορυφή. 

Χωρίς θέση στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ και θέλοντας να κάνει το άλμα στην πρώτη κατηγορία, ο Χοσέλου πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2012 στη Χόφενχαϊμ. Εκείνο το καλοκαίρι, ο φορ ήταν μακριά από την Ισπανία και το να δει τη Ρεάλ Μαδρίτης του δεν ήταν τόσο εύκολο. Και εκεί έγραψε ίσως το πιο viral tweet του. 

«Μπορεί κάποιος να μου δώσει έναν καλό link για να δω τη Ρεάλ;», ρώτησε ο Χοσέλου στο διαδίκτυο. Μια φράση που ήρθε ξανά στο προσκήνιο, αποδεικνύοντας τον φανατισμό του Ισπανού φορ στη Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι φορούσε άλλη φανέλα εκείνη την εποχή.

Σήμερα, ο Χοσέλου έχει σκοράρει 17 γκολ σε 46 αγώνες για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Κι όλα αυτά στα 46 έτη της ηλικίας του.