Από οπαδός της Ρεάλ στον τελικό του 2022 ο Χοσέλου έγινε ο μεγάλος ήρωας δύο χρόνια μετά (vids)

Χοσέλου

i

©Photo by David Ramos/Getty Images/Ideal Images

Από οπαδός της Ρεάλ στον τελικό του 2022 ο Χοσέλου έγινε ο μεγάλος ήρωας δύο χρόνια μετά (vids)

Κώστας Τόπας 10:17 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 20.05.2024

Πρωταγωνιστής με δύο γκολ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ο Χοσέλου έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League. Έχοντας περάσει από τους «μερένχες» στο ξεκίνημα της καριέρας του και έχοντας αποχωρήσει ως... αδιάφορος σε ηλικία 22 ετών, ο Ισπανός επιθετικός περίμενε πολύ καιρό για να ζήσει τέτοιες βραδιές.

Ένας απρόσμενος ήρωας. Μπαίνοντας στο 81ο λεπτό και πρωταγωνιστής με δύο γκολ (89', 90+1') κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (2-1), ο Χοσέλου έστειλε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League και βίωσε αναμφίβολα την καλύτερη βραδιά του σε γήπεδο, στα 34 του χρόνια. Ακόμη και για τον επιθετικό, ήταν αναμφίβολα δύσκολο να πιστέψει σε μια τέτοια μοίρα δεδομένης της καριέρας του.

«Νομίζω ότι κάθε παίκτης ονειρεύεται τέτοιες στιγμές, να είναι εκεί όταν χρειάζεται», είπε ο Ισπανός φορ μετά το παιχνίδι. «Νομίζω ότι ακόμη και τα όνειρά μου δεν ήταν τόσο όμορφα όσο αυτά που έζησα απόψε». Ο προπονητής του Κάρλο Αντσελότι τον χαρακτήρισε «ένα φανταστικό παράδειγμα, που έχει προσφέρει πολλά αυτή τη σεζόν, ακόμη και χωρίς να έχει παίξει πολλά λεπτά».

Το 2022, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τελικού του Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Χοσέλου ήταν παρών στις εξέδρες του «Σταντ Ντε Φρανς» ως απλός υποστηρικτής, παρακολουθώντας την στέψη των «μερένχες» εναντίον της Λίβερπουλ. Στα κοινωνικά δίκτυα προέκυψαν φωτογραφίες του όπου ο Χοσέλου φαίνεται να φοράει τη φανέλα των Μαδριλένων, ενώ τότε ήταν στην τρίτη και τελευταία του σεζόν με την Αλαβές στη La Liga.

«Η δουλειά μου με έφερε ως εδώ»

Έχοντας φύγει το καλοκαίρι του 2022 για την Εσπανιόλ, ο Χοσέλου δεν μπόρεσε να αποτρέψει την κάθοδο του καταλανικού συλλόγου την περασμένη σεζόν παρά τα 16 γκολ στη La Liga. Μετά την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά στη Σαουδική Αραβία, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε δικό της τον Χοσέλου με τη μορφή δανεισμού.

Έχοντας παίξει για τον σύλλογο της Μαδρίτης μεταξύ 2009 και 2012, όπου έπαιξε μόνο δύο παιχνίδια με την πρώτη ομάδα, ο Χοσέλου χρησιμοποιήθηκε 46 φορές αυτή τη σεζόν. Είναι υποτιμητικό να πούμε ότι προσφέρει υπηρεσίες στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, έχοντας σκοράρει 16 γκολ!

Μεταξύ της αποχώρησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2012 και της επιστροφής του, ο Χοσέλου αγωνίστηκε σε οκτώ διαφορετικούς συλλόγους, αποτυγχάνοντας να καθιερωθεί για παράδειγμα στην Premier League με θητεία σε Στόουκ Σίτι και Νιούκαστλ. Τελικά όταν πλησίαζε τα τριάντα άρχισε να ανθίζει στη La Liga, σε σημείο να τον επαναπατρίσει η Ρεάλ Μαδρίτης και συγκεκριμένα ο κουνιάδος του Ντάνι Καρβαχάλ!

Πριν από αυτή τη σεζόν, ο Χοσέλου δεν είχε παίξει ποτέ στο Champions League και είχε παίξει μόνο στο Europa League το 2013-2014 ενώ ήταν δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Νικητής του πρώτου του τροπαίου συλλόγου τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Σούπερ Καπ, ο Ισπανός φορ έκτοτε πρόσθεσε τη La Liga στη λίστα των επιτευγμάτων του.

«Η δουλειά μου με έφερε εδώ, για να ζήσω στιγμές όπως αυτό το βράδυ της Τετάρτης», συνόψισε ο 34χρονος επιθετικός. Την επόμενη 1η Ιουνίου, κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ, θα έχει την ευκαιρία να βοηθήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει το 15ο Champions League στην ιστορία του συλλόγου.