Η UEFA έσπασε το πρωτόκολλο με το γκολ της Ρεάλ που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ (vid)

Ρεάλ - Μπάγερν

i

PrtScr

Η UEFA έσπασε το πρωτόκολλο με το γκολ της Ρεάλ που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ (vid)

Κώστας Τόπας 09:15 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:09 - 20.05.2024

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπάγερν Μονάχου για τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, συνέβη ένα περίεργο περιστατικό.

Το βράδυ της Τετάρτης (08/05), η Ρεάλ υποδέχτηκε την Μπάγερν για τον δεύτερο αγώνα των ημιτελικών του Champions League. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά οι οπαδοί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έμειναν έκπληκτοι στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης.

Επειτα από βαθιά μπαλιά του Κέιν στον Ντέιβις, ο Καναδός «χόρεψε» τον Φερλάν Μεντί που βρέθηκε στα δεξιά ελλείψει Καρβαχάλ στην συγκεκριμένη φάση και, με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ εις βάρος της, ενδεχομένως, επόμενης ομάδας του, για το 0-1!

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 72’ η Ρεάλ θεώρησε πως βρήκε άμεσα την ισοφάριση με αυτογκόλ του Ντε Λιχτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά μέσω VAR από τον Σιμόν Μαρτσίνιακ, αφού είχε προηγηθεί καθαρό επιθετικό φάουλ του Νάτσο στον Κίμιχ.

Ωστόσο, φαίνεται πως το πρωτόκολλο της UEFA έσπασε κατά τη διάρκεια του ελέγχου VAR καθώς η επανάληψη του φάσης προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη του γηπέδου για να τη δουν όλοι, κάτι που δεν ήταν γραφτό να συμβεί.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, που ορίζουν: «Τα ριπλέι VAR δεν μπορούν να προβληθούν στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου, εκτός εάν η UEFA αποφασίσει διαφορετικά. Οι ταυτόχρονες μεταδόσεις και επαναλήψεις του αγώνα επιτρέπονται για οθόνες τύπου και κανάλια κλειστού κυκλώματος. Τα αποτελέσματα άλλων αγώνων μπορούν να εμφανίζονται στον πίνακα αποτελεσμάτων ή/και στη γιγαντιαία οθόνη κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Εξαλλος ο Μίλερ με το ακυρωθέν γκολ της Μπάγερν: «Περίεργο που ο διαιτητής το ακύρωσε τόσο γρήγορα, συμβαίνει συχνά κόντρα στη Ρεάλ»
CHAMPIONS LEAGUE

09:05 - 09.05.2024

Εξαλλος ο Μίλερ με το ακυρωθέν γκολ της Μπάγερν: «Περίεργο που ο διαιτητής το ακύρωσε τόσο γρήγορα, συμβαίνει συχνά κόντρα στη Ρεάλ»

Ο Τόμας Μίλερ εξαπέλυσε πυρά εναντίον της διαιτησίας στον αγώνα με την Ρεάλ, τονίζοντας πως δεν μπορεί να πιστέψει πώς ακυρώθηκε το γκολ των Βαυαρών στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Παρ' όλα αυτά η «Βασίλισσα» είχε... on fire τον Χοσέλου, που με δύο δικά του γκολ έκανε το 0-1, 2-1 και έστειλε τον σύλλογό του στον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League.