Χουάνκαρ στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός παλεύει για τίτλους, όχι για μία καλή θέση»
i

Χουάνκαρ / Intime

Χουάνκαρ στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός παλεύει για τίτλους, όχι για μία καλή θέση»

Ο Χουάνκαρ αναγνώρισε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού νιώθουν πια μεγαλύτερη πίεση, αλλά εξήγησε στο Sportal πως αυτή είναι η φυσιολογική κατάσταση για τον σύλλογο.

Μία από τις πιο σοβαρές εξηγήσεις για την καθίζηση του Παναθηναϊκού, αποδίδεται στην πίεση του πρωταθλητισμού. Ένα ρόστερ που δεν έχει συνηθίσει να διεκδικεί τίτλους, σε μερικά παιχνίδια φάνηκε να μην αντέχει το βάρος.

Ο Χουάνκαρ μίλησε στο Sportal για το γεγονός και αναγνώρισε πως ισχύει. Ωστόσο, ο Ισπανός αριστερός μπακ επισήμανε πως αυτή πρέπει να είναι η πραγματικότητα στο Τριφύλλι και όχι η εξαίρεση του κανόνα.

O Χουάνκαρ σχολίασε και τα δύο δοκάρια που είχε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, καθώς και στην ανασφάλεια που παρατηρείται στην ανασταλτική λειτουργία.

Οι δηλώσεις του Χουάνκαρ στο Sportal: 

- Επειδή έχεις παίξει και ως εξτρέμ, θυμάσαι να έχεις δύο δοκάρια σε άλλο παιχνίδι; Έχεις ξαναυπάρξει τόσο άτυχος;

«Ειλικρινά, όχι. Είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη κάτι τέτοιο. Στάθηκα άτυχος, σίγουρα, αλλά αφού νίκησε η ομάδα, δεν πειράζει. Το σημαντικό ήταν οι τρεις βαθμοί για τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό, όμως πετύχαμε γκολ και πήραμε τη νίκη».

- Ο Παναθηναϊκός δεν εκπέμπει την ίδια σιγουριά στην ανασταλτική λειτουργία που είχε στον πρώτο γύρο. Πως το εξηγείς αυτό;

«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Μερικές φορές δεν λειτουργούμε σωστά στην άμυνα, δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Κάθε ομάδα περνάει από δύσκολες φάσεις. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας και στη δέσμευση μας. Όπως ανέφερα και πριν, σημασία έχει η κατάκτηση των τριών βαθμών και τα καταφέραμε».

- Νιώθετε την πίεση να στεφθείτε πρωταθλητές; Σας έχει αλλάξει το συναίσθημα;

«Είναι γεγονός πως νιώθουμε μεγαλύτερη πίεση, γιατί θέλουμε τον τίτλο και ξέρουμε ότι μπορούμε. Δεν νιώθουμε τα ίδια συναισθήματα με πριν μερικούς μήνες, έχουμε αλλάξει επίπεδο. Ωστόσο, είμαστε στον Παναθηναϊκό και έτσι πρέπει να νιώθουμε. Ανήκουμε σε μεγάλη ομάδα και πρέπει να παλεύουμε για τίτλους, όχι για μία καλή θέση στη βαθμολογία. Θέλουμε να στεφθούμε πρωταθλητές, πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο και θα παλέψουμε για αυτό».

- Πριν έναν χρόνο παλεύατε για να πάρετε μέρος στα Play Offs. Τώρα παλεύετε για τον τίτλο; Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά συναισθηματικά;

«Όχι μόνο πέρυσι. Και πρόπερυσι, στην πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό, παλεύαμε για τα Play Offs. Ήταν δύσκολα, γιατί ξέραμε ότι διεκδικούμε έναν στόχο που δεν αρμόζει στην ομάδα μας και δεν ήμασταν καν σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα είναι αλλιώς, έχουμε άλλους στόχους, αυτούς που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός».

- Ποιο στοιχείο πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός για να στεφθεί πρωταθλητής στα Play Offs;

«Να έχουμε νοοτροπία νικητή. Να έχουμε εμείς τη μπάλα, υπομονή, να ξεπεράσουμε τη νευρικότητα και να μην προσθέτουμε αχρείαστη πίεση στην σκέψη μας. Μερικές φορές, πιεζόμαστε περισσότερο απ’ όσο πρέπει και δεν αποδίδουμε όπως συνήθως».