Αποθεώνει τον Μανδά πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Λάτσιο: «Μου θυμίζει τον Νόιερ»

Χρήστος Μανδάς

i

©Intime

Αποθεώνει τον Μανδά πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Λάτσιο: «Μου θυμίζει τον Νόιερ»

Στέλιος Βαρδάκης 11:52 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 21.03.2024

Αποθεωτικά σχόλια προς το πρόσωπο του Χρήστου Μανδά έκανε ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Λάτσιο και άμεσος συνεργάτης του Μαουρίτσιο Σάρι, Μάσιμο Νέντσι. Μάλιστα, παρομοίασε τον Έλληνα γκολκίπερ με τον Νόιερ και τον Περούτσι.

Ο Χρήστος Μανδάς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως βασικός στη Serie A στη νίκη (3-2) της Λάτσιο κόντρα στη Φροζινόνε. Αυτή ήταν η τρίτη εμφάνιση του πρώην τερματοφύλακα του ΟΦΗ με την ιταλική ομάδα, αφού έχει άλλη μία στο Κύπελλο κόντρα στη Ρόμα, ενώ ο ίδιος αντικατέστησε τον τραυματία Ιβάν Προβεντέλ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού κόντρα στην Ουντινέζε.

Αυτό το ματς με την Ουντινέζε ήταν και το τελευταίο του Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο των Ρωμαίων αφού η Λάτσιο έχασε με 2-1. Επόμενος προπονητής των «Λατσιάλι» θα είναι ο Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025.

Πέρα από τον Σάρι παρελθόν αποτέλεσαν και οι άμεσοι συνεργάτες του Ιταλού προπονητή. Ένας από αυτούς είναι και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Μάσιμο Νέντσι, ο οποίος μάλιστα μίλησε για την πρόοδο του Μανδά, τον οποίο προπονούσε για μήνες και δεν δίστασε να τον παρομοιάσει με τον Νόιερ και τον Περούτσι.

Ενδεικτικό του πόσο πολύ πιστεύουν στη Λάτσιο τον Έλληνα γκολκίπερ και δεν τον άφησαν να φύγει δανεικό. Αυτή τη περίοδο μάλιστα, ο Μανδάς είναι ο βασικός τερματοφύλακας του ιταλικού συλλόγου αφού ο Προβεντέλ είναι τραυματίας. Στο χέρι λοιπόν του 22χρονου είναι, να αρπάξει την ευκαιρία και να καθιερωθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νέντσι

«Τον είδα με τον ΟΦΗ στη Φλωρεντία (στο φιλικό της Κρητικής ομάδας με τη Φιορεντίνα). Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν το κράτημα της μπάλας. Μπλοκάρει απίστευτες μπάλες και αυτό το επιβεβαίωσα στην προπόνηση.

Δεν είναι πολύ ψηλός, αλλά είναι μια μινιατούρα του Περούτσι, πιστέψτε με. Έχει απίστευτη δύναμη, φτάνει εκεί που άλλοι δεν μπορούν. Τον βοηθήσαμε πολύ στις προπονήσεις, ειδικά στην τεχνική.

Δεν είναι εύκολο να κάνεις το ντεμπούτο σου στο ντέρμπι της Ρώμης. Το ρωτήσαμε αν ήταν έτοιμος να παίξει και απάντησε "Μίστερ, είναι το όνειρό μου". Προπονείται πάντα με χαμόγελο και ζει ένα όνειρο, βρίσκεται σε επίπεδο εκτόξευσης και μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο.

Ο Μανδάς έχει ένα τρομακτικό άνοιγμα, σαν τον Νόιερ. Δεν είναι μέρος του ιταλικού τεχνικού υπόβαθρου αλλά γιατί να του το αφαιρέσουμε. Επομένως πήγαμε να το βελτιώσουμε και να το ενισχύσουμε. Είναι σωστό να κάνουμε ένα καλό μείγμα».