Ύμνοι για τον πρώην του Ολυμπιακού που… πέρασε και δεν ακούμπησε: «Αλεξάντερ Κατάι: Το καλύτερο σκάνδαλο που συνέβη στον Ερυθρό Αστέρα»

Ο Κατάι με τον Μπονγκ

i

© Intime

Ύμνοι για τον πρώην του Ολυμπιακού που… πέρασε και δεν ακούμπησε: «Αλεξάντερ Κατάι: Το καλύτερο σκάνδαλο που συνέβη στον Ερυθρό Αστέρα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:27 - 08.04.2024

Μπορεί στον Ολυμπιακό να μην... ακούμπησε , όμως ο Αλεξάντρ Κατάι βρήκε την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» στη Σερβία και τον Ερυθρό Αστέρα.

Στη 1 Ιουλίου του 2015 ο Αλεξάντρ Κατάι αποχώρησε και επίσημα από τον Ολυμπιακό - όντας ελεύθερος - με τον ίδιο να μη βρίσκει χώρο στον σύλλογο του Πειραιά. Σχεδόν αμέσως μετά την αποχώρησή του ο ίδιος ανακοινώθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα, μία ομάδα που από τη σεζόν 2020 - 21 και μετά από πολλούς δανεισμούς έγινε η ποδοσφαιρική «Ιθάκη» του παίκτη.

Αποκορύφωμα αυτής της «εκρηκτικής» πορείας τα όσα έκανε ο ίδιος στον αγώνα του συλλόγου του με τη Ράντνικ Σουρντούλικα, εκεί όπου σκόραρε δύο γκολ. Τι άλλο έκανε; Ο 33χρονος επιθετικός έφτασε συνολικά τα 110 τέρματα με τη φανέλα της «Crvena Ζvezda», φτάνοντας στην 8η θέση με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Μάλιστα, ο ίδιος δεν ξεπέρασε κάποιον τυχαίο παίκτη αλλά τον τον θρυλικό Ράικο Μίτιτς, από τον οποίο πήρε το όνομά του το γήπεδο της ομάδας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, με αυτό του το επίτευγμα ο Κατάι έγινε αποδέκτης θριαμβευτικών σχολίων, με τον Ερυθρό Αστέρα να του κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα, στο οποίο αποθέωσε τον 33χρονο επιθετικό για το κατόρθωμά του αλλά και τις επιδόσεις του.

«Ο Ερυθρός Αστέρας έχει καταγράψει τα πάντα στην πλούσια ιστορία του. Πολλοί θρύλοι οδήγησαν τους φιλάθλους σε παραλήρημα σκοράροντας γκολ, ντριμπλάροντας και δημιουργώντας την εικόνα πως το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό όταν παίζεται από masters του είδους.

Η ουσία της ποδοσφαιρικής ικανότητας του Αλεξάντρ Κατάι αντανακλάται σε διάφορα τμήματα του παιχνιδιού. Στην εξαιρετική εκτέλεση του, στην κεφαλιά, στη δημιουργία παιχνιδιού, στην τελική πάσα, στην ντρίμπλα, στην κίνηση, το πίσω παιχνίδι, στην τεχνική και τον έλεγχο της μπάλας. Αυτά που κάνει αποτελούν ποδοσφαιρική ευφυΐα», ανέφερε μεταξύ άλλων η ομάδα στο αφιέρωμά της.

Όσο για τον χαρακτηρισμό «σκάνδαλο», αυτόν τον απέκτησε στο αφιέρωμα του «Sportal.rs» με αφορμή ένα περιστατικό πριν από λίγα χρόνια. Τι είχε συμβεί τότε; Η σύντροφός του είχε κάνει κάποια ρατσιστικά σχόλια στον απόηχο του «Black Lives Matters», με αποτέλεσμα τόσο εκείνη όσο και ο παίκτης να βρεθούν στο επίκεντρο. Ο τελευταίος, δε, παρά το γεγονός πως δεν έκανε τίποτα, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις τοποθετήσεις της αγαπημένης του.