Πόσες φορές έχει αλλάξει χέρια η κορυφή της Stoiximan Super League;

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Πόσες φορές έχει αλλάξει χέρια η κορυφή της Stoiximan Super League;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:17 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 16.05.2024

Ανατρεπτικό ήταν - και παραμένει - το φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, με τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να έχουν απολαύσει τουλάχιστον από μία φορά την κορυφή.

Το βράδυ της Κυριακής (7/4) ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από την... κόλαση της ΑΕΚ, πανηγυρίζοντας ένα «Χ» σαν νίκη στην «OPAP Arena». Σαν νίκη για δύο λόγους, αφού πρώτον μετέτρεψε το 2-0 σε 2-2 και δεύτερον διατηρήθηκε στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Μία κορυφή που έχει αλλάξει χέρια ουκ ολίγες φορές τη φετινή σεζόν, σε ένα πρωτάθλημα πιο ανατρεπτικό και από την προηγούμενη σεζόν. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός, όλες οι ομάδες του Big-4 έχουν περάσει έστω και μία φορά από την κορυφή του πρωταθλήματος. Μάλιστα, καμία άλλη από τις υπόλοιπες 10 ομάδες δεν βρέθηκε έστω και για λίγο εκεί.

Η ΑΕΚ παραμένει το φαβορί για τον τίτλο: Τι αποδόσεις δίνουν οι στοιχηματικές για τη μάχη-θρίλερ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:53 - 08.04.2024

Η ΑΕΚ παραμένει το φαβορί για τον τίτλο: Τι αποδόσεις δίνουν οι στοιχηματικές για τη μάχη-θρίλερ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από την... κόλαση στην Opap Arena και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήραν τη νίκη και μείωσαν τη διαφορά από την πρώτη θέση. Που τοποθετούν οι στοιχηματικές εταιρείες το Big-4 σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές το «τριφύλλι» απολάμβανε την πρωτιά, όμως στην τρίτη οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων (9-10) και το προσπέρασαν. Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε και πάλι τη θέση νούμερο 1, όταν η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τους Πειραιώτες. Βέβαια μία αγωνιστική αργότερα η Ένωση νίκησε τους «πράσινους» και έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά ψηλά.

Εκεί έμεινε μέχρι την 7η αγωνιστική, όταν και βρέθηκε στο +3 από τον Παναθηναϊκό. Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, έχασε τα πρωτεία και αυτό οφείλονταν στην περίφημη υπόθεση του Χουάνκαρ, με το ματς να κατακυρώνεται υπέρ του «τριφυλλιού». H ομάδα - τότε - του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμεινε ψηλά από την 8η αγωνιστική μέχρι την 13η, με τα πράγματα από κάτω να γίνονται ουκ ολίγες φορές άνω κάτω.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην πρώτη θέση της Stoiximan Super League στην 14η αγωνιστική, ισοβαθμώντας με τον ΠΑΟΚ, όπου ήταν και η τελευταία φορά που είδε κορυφή. Σε αυτή τον διαδέχθηκε ο σύλλογος του Λουτσέσκου μετά από μία εβδομάδα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να μένει εκεί από την 15η έως την 22η αγωνιστική. Εξαίρεση η 17η αγωνιστική όταν και οι Θεσσαλονικείς έχασαν από τον Άρη, δίνοντας στον ΠΑΟ τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει για λίγο.

Την 23η αγωνιστική η ΑΕΚ πάτησε για πρώτη φορά κορυφή, έπειτα από αρκετούς μήνες στο κυνήγι. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-4 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ένωση για να φτάσει στο πάνω ράφι. Εκεί παρέμεινε μέχρι την 25η αγωνιστική, ενώ μία εβδομάδα το 3-3 με τον Άρη έφερε ξανά τους «ασπρόμαυρους» στην πρώτη θέση. Αυτή την έχασαν ξανά εξαιτίας των «κίτρινων», με την ΑΕΚ να τους προσπερνά έπειτα από την 1η αγωνιστική των playoffs.

Στην κορυφή παρέμεινε η Ένωση για μία ακόμα αγωνιστική μετά το 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην πρώτη θέση μετά την ήττα των «κιτρινόμαυρων» από τον Παναθηναϊκό στην 3η αγωνιστική. Μετά το 2-2, λοιπόν, στην «OPAP Arena», ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρέμεινε υποψήφιος πρωταθλητής, αφήνοντας την ομάδα του Αλμέιδα από κάτω του.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στην κορυφή της Stoiximan Super League:

Κανονική διάρκεια:

1η Παναθηναϊκός 
2η Παναθηναϊκός 
3η Ολυμπιακός
4η Παναθηναϊκός
5η Ολυμπιακός 
6η Ολυμπιακός
7η Ολυμπιακός
8η Παναθηναϊκός 
9η Παναθηναϊκός
10η Παναθηναϊκός
11η Παναθηναϊκός
12η Παναθηναϊκός 
13η Παναθηναϊκός 
14η Ολυμπιακός
15η ΠΑΟΚ 
16η ΠΑΟΚ
17η Παναθηναϊκός
18η ΠΑΟΚ
19η ΠΑΟΚ 
20η ΠΑΟΚ
21η ΠΑΟΚ 
22η ΠΑΟΚ
23η ΑΕΚ 
24η ΑΕΚ
25η ΑΕΚ
26η ΠΑΟΚ 

Playoffs:

1η ΑΕΚ
2η ΑΕΚ 
3η ΠΑΟΚ
4η ΠΑΟΚ