Ύμνοι των Ισπανών για τον Δουβίκα: «Έσωσε τη Θέλτα και τον Μπενίτεθ»
i

©printscreen

Ύμνοι των Ισπανών για τον Δουβίκα: «Έσωσε τη Θέλτα και τον Μπενίτεθ»

Κώστας Τσιακλής 12:15 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 08.12.2023

Η κορυφαία ισπανική εφημερίδα αποθεώνει τον Τάσο Δουβίκα για την εμφάνιση του στον αγώνα της Θέλτα με την Σεστάο Ρίβερ για το Copa Del Rey. Μάλιστα η Marca κάνει λόγο ότι έσωσε τον Ράφα Μπενίτεθ.

Το βράδυ της Πέμπτης (07/12) η Θέλτα αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Σεστάο Ρίβερ για τον δεύτερο γύρο του Copa Del Rey. 

Ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε εκτεταμένο ροτέισιον στην ενδεκάδα του, κρατώντας στην αρχική του σύνθεση μόνο τους Κέβιν Βάθκεθ, Καρλ Στάρφελτ και Ουνάι Νούνιες, σε σχέση με το εντός έδρας παιχνίδι με την Κάντιθ. Μια από τις αλλαγές του Ισπανού προπονητή ήταν και ο Έλληνας επιθετικός, Τάσος Δουβίκας, ο οποίος δεν παίρνει και ιδιαίτερα πολύ χρόνο συμμετοχής.

Ο Δουβίκας μάλιστα έμελλε να είναι και ο ήρωας της Θέλτα αφού ήταν αυτός που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο 24χρονος άσος άνοιξε το σκορ στο 17' έπειτα από ωραία ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή. Η Σεστάο Ρίβερ ισοφάρισε στο 73' με το αυτογκόλ του Νούνιες και έτσι ο Δουβίκας πήρε και πάλι την ομάδα στην πλάτη του, κάνοντας το 1-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 77'. 

Η ίσως κορυφαία εφημερίδα της Ισπανίας, Marca, αποθεώνει στον τίτλο του αγώνα τον Δουβίκα, λέγοντας πως έσωσε τη Θέλτα και τον Ράφα Μπενίτεθ. Αυτό προφανώς προκύπτει λόγω των όχι ιδιαίτερα καλών αποτελεσμάτων της ομάδας του Βίγκο τον τελευταίο καιρό, γεγονός που βάζει πίεση στον Ισπανό τεχνικό. Για του λόγου το αληθές, η Θέλτα δεν έχει νίκη τις τελευταίες 11 αγωνιστικές στη La Liga.

Αν η Θέλτα έμενε εκτός Κυπέλλου από ομάδα της τρίτης κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου αντιλαμβάνεστε τι πρόβλημα θα είχε δημιουργηθεί στον Ράφα Μπενίτεθ. Ο Δουβίκας μπορεί να μην αγωνίζεται πολύ ωστόσο μετράει ήδη τέσσερα γκολ στη σεζόν, με το ένα μάλιστα να είναι κόντρα στην Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη.