Υπομονή και γρήγορη σκέψη ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Υπομονή και γρήγορη σκέψη ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 16:40 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 07.03.2024

Τα δύο στοιχεία στα οποία στάθηκε ο Μεντιλίμπαρ προς τους παίκτες του ενόψει Μακάμπι…

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με μία προπόνηση την Τετάρτη στο Ρέντη. Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αυτό το οποίο τονίζει σε παίκτες και συνεργάτες του από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση, είναι πως η Μακάμπι δεν αποτελεί εύκολη λεία για τον Ολυμπιακό.

Θεωρεί τους Ισραηλινούς δύσκολους αντίπαλους ο Μεντιλίμπαρ και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως η Μακάμπι έχει καταφέρει να επιβιώσει στην Ευρώπη, παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει. Να αγωνίζεται δηλαδή στα εντός έδρας ματς επί της ουσίας ως φιλοξενούμενη, αφού όλα τα παιχνίδια του ομίλου της στο Europa League τα έδωσε στη Σερβία.

Από εκεί και πέρα όμως στην τελευταία προπόνηση των «ερυθρόλευκων» ο Βάσκος κόουτς στάθηκε σε δύο βασικά στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του. Τόνισε αρκετές φορές στους ποδοσφαιριστές του πως θα πρέπει να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους

Να μην αγχωθούν εάν δεν έρθει από νωρίς το γκολ και να μην επηρεαστούν από ενδεχόμενο άγχος που θα βγάζει ο κόσμος. Όπως δηλαδή έγινε και στο ματς με τη Φερεντσβάρος, όπου ο Ολυμπιακός έδειχνε πως είναι καλύτερος των Ούγγρων, αλλά το γκολ του 1-0 στο Καραϊσκάκη ήρθε αργά στο παιχνίδι. Για την ακρίβεια στο τελευταίο δεκάλεπτο από τον Ελ Κααμπί.

Από εκεί και πέρα αυτό το οποίο επίσης σχολίασε αρκετές φορές ο Βάσκος στους παίκτες, είναι πως θέλει να έχουν γρήγορη σκέψη όταν θα έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Η Μακάμπι είναι μία ομάδα που κυνηγάει το λάθος του αντιπάλου και για αυτό δε θέλει ο Μεντιλίμπαρ να δει τους παίκτες του να «κουβαλούν» την μπάλα και να δίνουν το δικαίωμα της αντεπίθεσης στους Ισραηλινούς. Για αυτό και τα δύο παραπάνω στοιχεία τα τόνισε αρκετές φορές στις προπονήσεις αυτών των ημερών, έτσι ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.