Το μήνυμα του Ζελένσκι μετά την πρόκριση της Ουκρανίας στο Euro: «Όταν ο εχθρός προσπαθεί να μας καταστρέψει...»

Ζελένσκι

i

© PrtScr

Το μήνυμα του Ζελένσκι μετά την πρόκριση της Ουκρανίας στο Euro: «Όταν ο εχθρός προσπαθεί να μας καταστρέψει...»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:52 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 27.03.2024

Η Ουκρανία έκανε την ανατροπή κόντρα στην Ισλανδία, πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2024 και ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έστειλε το δικό του μήνυμα.

Η Ουκρανία της... ανατροπής πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2024 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στον τελικό των playoffs του Nations League, η Ισλανδία άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό με τον Άλμπερτ Γκούντμουντσον, ο οποίος πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο τους αντίπαλους αμυντικούς, μπήκε στη περιοχή και με εκπληκτικό σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του, το οποίο δεν ήταν αρκετό όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Στο 54ο λεπτό η Ουκρανία έφερε το ματς στα ίσια με τον Βίκτορ Τσιγκάνκοφ. Ο παίκτης της Χιρόνα πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα πανέμορφο τελείωμα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Χακόν Βαλντίμαρσον για το 1-1 των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Σεργκέι Ρεμπρόφ όπως με τη Βοσνία έτσι και με την Ισλανδία έκανε την ολική ανατροπή. Στο 84ο λεπτό ο Χίορχι Σουντακόφ βρήκε τον Μιχαΐλο Μούντρικ στην άκρη της περιοχής και εκείνος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Ουκρανία.

Λίγο μετά την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και μέσα από τα social media έστειλε το μήνυμά του.

«Ευχαριστώ παιδιά, ευχαριστώ, ομάδα! Για τις δυνατές συγκινήσεις για όλη τη χώρα. Για τη σημαντική νίκη και την συμμετοχή στο Euro. Για να το αποδείξουμε για άλλη μια φορά: όποτε οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όταν δεν τα παρατάνε και συνεχίζουν να αγωνίζονται, σίγουρα κερδίζουν στο τέλος. Την ώρα που ο εχθρός προσπαθεί να μας καταστρέψει, καθημερινά αποδεικνύουμε ότι είμαστε και θα είμαστε πάντοτε Ουκρανοί. Ευχαριστώ για τη νίκη! Δόξα στην Ουκρανία!».

Ο όμιλος της Ουκρανίας

Βέλγιο

Ρουμανία

Σλοβακία

Ουκρανία

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοργάνωση θα κάνει σέντρα στην «Allianz Arena» του Μονάχου την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ενώ ένα μήνα αργότερα (14/7) ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Olympiastadion» του Βερολίνου των 74.000 θέσεων.