Η απίστευτη ιστορία του «Zerao Stadium»: Εκεί όπου αγώνας διεξήχθη σε δύο ημισφαίρια ταυτόχρονα!

Zerao Stadium

Η απίστευτη ιστορία του «Zerao Stadium»: Εκεί όπου αγώνας διεξήχθη σε δύο ημισφαίρια ταυτόχρονα!

Κώστας Τόπας 11:07 - 24.02.2024

Το «Zerao Stadium» φιλοξένησε αγώνα για το κύπελλο Βραζιλίας. Η απίστευτη ιστορία αυτού του αθλητικού χώρου που διασχίζεται από τον Ισημερινό, ο οποίος χωρίζει την υδρόγειο σε βόρειο και νότο.

Αυτή την Τετάρτη (21/02) στη Βραζιλία, συνέβη ένα ασυνήθιστο γεγονός για το οποίο μόνο το γήπεδο «Zerao» μπορεί να καυχηθεί. Κι αυτό διότι ένας αγώνας διεξήχθη σε δύο ημισφαίρια ταυτόχρονα, το βόρειο και το νότιο. Συνέβη στη νίκη με 1-0 της Amazonas FC ως φιλοξενούμενη στην Independiente de Amapá που αντιστοιχεί στον πρώτο γύρο του εθνικού Κυπέλλου.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του χώρου, που ονομάζεται επίσημα «Milton de Souza Correa», έγκειται στο γεγονός ότι το μισό του αγωνιστικού χώρου δεν διασχίζεται μόνο από την τυπική γραμμή του ορατού ασβέστη από την οποία, για παράδειγμα, γίνεται η έναρξη, αλλά επίσης το κάνει και η νοητή γραμμή του Ισημερινού. Με αυτόν τον τρόπο, το γήπεδο έχει μια από τις ζώνες του αγωνιστικού χώρο στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ η άλλη είναι μέρος του νότιου ημισφαιρίου. Κατά την διάρκεια των αγώνων μάλιστα, μία ομάδα επιτίθεται στο βόρειο ημισφαίριο και η άλλη στο νότιο ημισφαίριο. Και λέγεται επίσης ότι ο διαιτητής, όταν πετάει το νόμισμα, δεν ζητά μπάλα ή γήπεδο, αλλά μπάλα ή ημισφαίριο..

Αυτό το απίστευτο γεωγραφικό ατύχημα ή προμελετημένο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα βρίσκεται στην περιοχή Μακάπα, τον δήμο της πρωτεύουσας της Αμάπα, τη δεύτερη μικρότερη πολιτεία της Βραζιλίας. Ακόμα και το δημοφιλές όνομά του παίζει με την ανεπανάληπτη σύμπτωση με έναν από τους δύο μεγάλους παραλληλισμούς  που χωρίζουν την υδρόγειο στα δύο. Το «Zerao»- αναφέρεται σε μηδενικούς βαθμούς γεωγραφικού πλάτους σε σχέση με τον Ισημερινό,  αν και το επίσημο όνομά του αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αμαπαένσε το 1994, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τιμούσε τον σταρ οδηγό του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 της χώρας του, Άιρτον Σένα, όταν ήταν ακόμα ζωντανός και απολάμβανε την καλύτερη εκδοχή του με την ομάδα της McLaren. Σήμερα δεν ανήκει σε κανένα σύλλογο, αλλά ανήκει στην κυβέρνηση της Αμάπα, η οποία την ανανέωσε το 2007 για να υποβάλει προσφορά για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενούσε η Βραζιλία το 2014.

Εξαλλη η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατά του Νεϊμάρ επειδή πλήρωσε την αποζημίωση του Ντάνι Άλβες: «Είναι παράλογο»
REST OF THE WORLD

09:09 - 24.02.2024

Εξαλλη η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατά του Νεϊμάρ επειδή πλήρωσε την αποζημίωση του Ντάνι Άλβες: «Είναι παράλογο»

Ο Ντάνι Άλβες καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών για τον βιασμό μιας 23χρονης κοπέλας και στη Βραζιλία είναι έξαλλοι για την απόφαση του Νεϊμάρ να πληρώσει την αποζημίωση του συμπατριώτη του για να πέσει η ποινή

Ακόμη και με τις μεταρρυθμίσεις, η επέκταση της χωρητικότητάς του, που έφτασε τους 13.680 θεατές και η μοναδικότητά του, δεν έγινε αποδεκτή από την οργάνωση, η οποία ενέκρινε τη χρήση του Arena da Amazonia, που βρίσκεται στο Manaus, λίγα χιλιόμετρα από το Zerao. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να λύσει το μυστήριο.